Проект «CORPUSCULUM. Нефігуративна скульптура»

Восьмого грудня в арт-просторі Інституту Проблем Сучасного Мистецтва відкриється новий проект «CORPUSCULUM. Нефігуративна скульптура». Початок о 19.00

Ідея проекту базується на теорії атомізму як античної філософської бази матеріалізму та його основоположних ідей збереження та трансформації часток матерії (corpuscula) та енергії, ідеї існування в основі всієї світобудови матерії здібності, схожої з відчуттям. Ці принципи сьогодні допомагають відійти від фігуративного зображення та доступної аналогії образів і наблизитися до форми, яка є спонтанним з’єднанням часток матерії у просторі.

Особливістю проекту є те, що на одному майданчику буде представлено як скульптури, виконані у традиційних скульптурних техніках, так і скульптурні форми, виконані з кераміки.   Учасники проекту: Ігор Береза, Наталія Богачкова, Маріанна Вахняк, Юрій Войтович, Владислав Волосенко, Олеся Дворак-Галік, Олександра Згуро, Єгор Зігура, Микита Зігура, Ірина Марко, Гія Міміношвілі, Юрій Мусатов, Іван Підгайний, Віталій Протосєня, Микола Сівак, Василь Татарський, Павло Фрайман, Володимир Хижинський, Даніїл Шуміхін.

В рамках відкриття буде представлена интерактивна медійна інсталяція від Михайла Мироненко aka Wilsi-welsi, також видомого своим електронным стереопроектом Strukturator.

Куратор: Катерина Овчиннікова

Арт-менеджер: Ірина Боровець

Керівник проекту: Владислав Тузов

Партнери проекту: Скульптурний цех, Fund for Cultural Initiatives ArtHuss та Light Art Foundation.

Медіапартнери: Платформа, In Art, America House Kyiv, PolyArtGallery.

12279171_955316791173498_5063139895758981163_n

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: