Мистецтво українських шістдесятників. Нове бачення

Завтра, 18 грудня, Національний художній музей України та Stedley Art Foundation презентуватимуть виставку “МИСТЕЦТВО УКРАЇНСЬКИХ ШІСТДЕСЯТНИКІВ. МОЖЛИВІСТЬ МУЗЕЮ”. Виставка триватиме з 19.12 по 21.02.2016.

Серед представлених художників: Олександр Ануфрієв, Вілен Барський, Павло Бедзір, Олег Волошинов, Григорій Гавриленко, Алла Горська, Олександр Дубовик, Карло Звіринський, Єлизавета Кремницька, Валерій Ламах, Акім Левич, Віктор Маринюк, Марґіт Сельська-Райх, Роман Сельський, Ференц Семан, Станіслав Сичьов, Олег Соколов, Володимир Стрельніков, Анатолій Сумар, Валентин Хрущ, Володимир Цюпко, Флоріан Юр’єв, Людмила Ястрєб.

12348139_10153228511148144_224372954881242683_n

Уперше за багато років роботи українських художників-шістдесятників експонуватимуться разом у Національному художньому музеї України. Ці твори будуть представлені як цілісне мистецьке явище – всупереч тому, що художники працювали у герметичних, майже не сполучених між собою контекстах і за життя не виставлялися поруч. Виставка «Мистецтво українських шістдесятників. Можливість музею» пропонує подивитись на художні практики 23-ох авторів з Києва, Харкова, Одеси, Львова та Ужгорода і в черговий раз відкрити публічну дискусію про необхідність створення Музею сучасного мистецтва.

В експозиції виставки «Мистецтво українських шістдесятників» будуть представлені близько 100 живописних і графічних творів з музейних та приватних колекцій, а також добірка архівних матеріалів. У рамках публічної програми до виставки заплановано ряд освітніх подій: лекції, кінопокази та концерти, що наблизять до культури тієї епохи і допоможуть побачити її ширше та об’ємніше. Публічна програма розроблена у партнерстві з ГО «Культурний проект», Національним центром Олександра Довженка та агенцією «Ухо».

Куратори проекту: Ольга Балашова, Лізавета Герман та Марія Ланько.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: