Щербенко Арт Центр відкриває проект “Мистецтво бачити”

З 20 липня в Щербенко Арт Центрі відкривається проект «Мистецтво бачити», який об’єднає в одному просторі твори українських художників з об’єктами предметного дизайну від провідних українських студій.

SHAZ

Мистецтво бачити, помічати, зчитувати образи – це те, що сприяє новому досвіду, переживанням, знанням. Твори мистецтва більше не живуть в одному сакральному місці, подібно до ікон, їх візуальні образи тепер присутні всюди, і ми зчитуємо їх у вигляді інформації. У просторі навколо повно подібних послань. Зупинитися, зануритися, скоротити часовий проміжок від моменту створення до нашого знайомства із твором мистецтва можливо. Необхідно лише дивитися, і, звичайно ж, бачити.

«Спочатку картини були невід’ємною частиною будівлі, для якої вони створювалися… Унікальність будь-якого полотна була частиною унікальності того місця, де воно висіло», – розповідає відомий англійський письменник, критик і художник Джон Берджер в своїй праці «Мистецтво бачити». Саме з людського прагнення до краси в усіх сферах життя починається своєрідний синтез мистецтва та дизайну.

Естетика побуту впливає на сучасний інтер’єр так само, як наявність гарних речей в побутовому оточенні естетично розвиває людину. На час проведення проекту простір Арт Центру трансформується в простору вітальню – місце в будинку, де зустрічають гостей. А у відвідувачів з’явиться можливість стати свідками симбіозу творів мистецтва та предметів дизайну в контексті сучасного українського повсякдення.

Проект триватиме до 3 вересня включно

Куратор – Марина Щербенко

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: