Візуальна програма ГогольFest 2016: Burn, Babylon, арт-ярмарок «Продажне мистецтво» та спецпроект «Скульптурний цех: Химери при надії»

З 16 по 25 вересня в Києві проходитиме міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬФЕСТ. ВАВИЛОН. Всі локації фестивалю розташовані на Арт-заводі Платформа (вул. Біломорська, 1), який цього року виступає його партнером.

15

ГогольFest 2016, за словами його засновника Влада Троїцького, покликаний стати своєрідним «арт-путешествием в апокалипсис», яке дозволить пережити травму в ігровій формі. Тема фестивалю – міф про Вавилон, що дасть можливість осягнути його значення для нас сьогоднішніх і завдяки програванню негативних сценаріїв через мистецтво зняти з себе «печатку жертви».

11

Зокрема, за катарсис відвідувачів відповідатиме візуальна програма фестивалю: кураторський проект галериста Євгена Березницького Burn, Babylon, де візьмуть участь піонери відео-арту група AES+F (заснована в 1987 році). Зараз це одні з найвідоміших відео-художників у світі. У Burn, Babylon будуть представлені роботи відомого документаліста Бориса Михайлова, Віктора Сидоренка, Дмитра Кавсана, Флоріна Леоні та Сильвана Бауманна. Початок – 16 вересня о 20.00.

13-2

Організатори, слідуючи заявленій тематиці фестивалю, також обіцяють безпрецедентний арт-ярмарок, який має стати мішаниною з творів і персональних речей зірок сучасного українського мистецтва та робіт художників з Андріївського узвозу: «Продається все! 3 000 м2 укрсучарта всіх форм і жанрів!» Куратори проекту обіцяють здивувати сюрпризами від Жанни Кадирової, Владислава Шерешевського, Олега Тістола, Романа Мініна і багатьох інших.

13

16 вересня, в день відкриття, на глядачів чекає перформанс від спецпроекту «Скульптурний цех: Химери при надії» – це палаюча двометрова керамічна скульптура ідола під акомпанемент 50 етнічних барабанів. Початок о 22.00. Вхід безкоштовний.

Куратор спецпроекту "Скульптурний цех: Химери при надії" Катерина Підгайна
Куратор спецпроекту “Скульптурний цех: Химери при надії” Катерина Підгайна

Куратор «Скульптурного цеху: Химери при надії» Катерина Підгайна коментує свій проект наступним чином: «Мы углубляемся в идею Вавилона, именно поэтому поднимаем вопрос идолопоклонничества, религии, нездорового отношения к различным идеологиям. Авторы создают свои скульптуры именно для этого проекта. Это вообще редкий случай для Украины, когда скульптуры создаются под проект…»

9
Процес триває…

В рамках проекту було створено 15 скульптур з дерева, бетону та металу. Шістнадцята скульптура зі стрейч-плівки під назвою «Павутиння» буде тягнутися з третього поверху будівлі заводу аж до землі, уособлюючи ту незбагненну силу, яка впливає на кожну людину й примушує її в щось вірити або чомусь підкорюватись.

Василь Татарський. Розмова. 2016. Залізо, електрозварка. 180 х 250 х 75 см
Василь Татарський. Розмова. 2016. Залізо, електрозварка. 180 х 250 х 75 см

Серед учасників проекту – як вже добре знані скульптори Влад Волосенко, Василь Татарський, Костянтин Синицький, Оксана Левченя-Константиновська, так й не менш талановита молодь.

Так, одним з учасників проекту є скульптор Іван Підгайний, якому паралельно довелося опікуватися технічною частиною проекту: «Это не первое наше участие в Гогольfest. Мы начали наше сотрудничество в 2014 году… Ребята (організатори фестивалю – авт.), когда «заселились» на Арт-завод Платформа, пригласили поучаствовать и нас. Как учасникам нам предложили сделать какую-то одну скульптуру. Потом это переросло в достаточно большой проект, поскольку теперь у нас работает коллектив из 14 авторов, куратор и очень много людей, которые помогают это все организовать технически».

Скульптор Іван Підгайний біля своєї роботи
Скульптор Іван Підгайний біля своєї роботи

Вже 16 вересня на території Арт-заводу Платформа має вирости скульптурний парк, який продовжить своє існування там в разі зацікавлення власників «Платформи» або стане частиною міського простору столиці.

Костянтин Синицький. Прокатні метаморфози. 2016. Метал
Костянтин Синицький. Прокатні метаморфози. 2016. Метал

Нагадуємо, що, окрім платних подій, на які необхідно купувати окремий квиток, більшість заходів фестивалю будуть доступні за звичайним вхідним квитком. Квиток на відкриття 16 вересня коштує 150 грн (120 грн за передпродажем).

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: