Арт-проект SUPERHERO об`єднає українських й американських художників

З 27 вересня по 14 жовтня у Національній академії мистецтв України працюватиме виставка арт-проекту SUPERHERO, в якому візьмуть участь українські та американські сучасні художники: Мел Рамос, Віктор Сидоренко та Валентин Попов.

2016-superhero

Роботи відомих художників у спільній виставці об’єднала тема дослідження культових персонажів. Художники розмірковують над архетипом сучасного героя, виявляючи джерела і взаємозв’язки появи в історії знакових персонажів. Виставку організовано Modernism Gallery (Сан-Франциско, США), Інститутом проблем сучасного мистецтва, Artcult фондом.

У рамках проекту вперше у Києві будуть представлені роботи легендарного майстра поп-арту – Мела Рамоса. Арт-експерти вносять американського художника до числа найвпливовіших діячів цього напрямку разом із Роєм Ліхтенштейном, Енді Ворголом, Клаусом Ольденбургом і Джеймсом Розенквістом.

Герої Рамоса – суперзірки з ідеальною зовнішністю. Художник показує, як використання еротичних образів у поєднанні з популярними брендами пробуджує бажання володіти предметами масового вжитку.

Мел Рамос
Мел Рамос

Віктор Сидоренко – один із лідерів сучасного українського мистецтва, який брав участь в численних проектах за кордоном, зокрема з Йоко Оно та Мариною Абрамович.

Герой Віктора Сидоренка нагадує в’язня платонівської печери, який мріє про недосяжні виміри та необмежені можливості. Такий супергерой-двійник демонструє прагнення кожного з нас віднайти себе у буденній реальності.

Віктор Сидоренко
Віктор Сидоренко

Українець Валентин Попов є прикладом художника, який самостійно досягнув успіху та визнання у США. Творчість Попова відображає ідентичність «образо-творення» різних культур. Змішуючи та експериментуючи, художник підводить глядача до несподіваних висновків, надаючи нових значень героям, релігійним образам, символам, міфам та історії.

Валентин Попов
Валентин Попов

Спеціально для SUPERHERO партнер проекту – простір XXWHYISM у колаборації з художниками-учасниками виставки створить лінію лімітованих футболок, які будуть ексклюзивно представлені в XXWHYISM.

На відкритті виставки Видавничий партнер проекту – ArtHuss презентує каталог проекту SUPERHERO.

“Що спільного між Бетманом і Леніним? Захід протиставляв Сходу свободу особистої ініціативи. Схід упорядкованість і служіння суспільству. Незважаючи на ідеологічні відмінності, герої обох цивілізацій схожі багато в чому втілюють народну віру у мрію та справедливість. Арт-проект SUPERHERO культивує усвідомлене ставлення до феномену героїзації “, – розповіла куратор проекту Наталія Шпитковська.

“Створення міфічного образу над-людини, напів-бога прагнуть багато політиків для закріплення своєї абсолютної влади. З іншого боку, бажання “бути героєм” на Заході спонукає до споживання і бездумного наслідування вигаданих теле- і віртуальних героїв. Сучасна людина нещаслива в гонитві за ідеалом, виявляючи в собі недоліки і недосконалості”, – зазначив співкуратор проекту Рік Гілберт.

Віктор Сидоренко
Віктор Сидоренко

“Ми запропонували для участі у проекті двох художників Мела Рамоса і Валентина Попова. У поєднанні з роботами Віктора Сидоренка  виставка представляє “тривекторний” погляд, допомагає побачити “мультикультурного ” героя», – коментує Мартін Мюллер, Modernism Gallery.

“Що стоїть за розумінням популярної культури? У виставці ми досліджуємо вплив мас-медіа на формування образів, які стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. У багатьох супергероях глядачі впізнають себе і зможуть усвідомити, який насправді вагомий вплив ці маніпулятивні образи здійснюють на нашу підсвідомість” , – підкреслила Лілія Тіппеттс, арт-директор проекту, арт-консультант, Монако.

“Ми готуємо не просто виставку, ми об’єднали мультинаціональну команду з метою найповніше розкрити тему. Результати нашої роботи будуть представлені на відкритті, в каталозі, над яким працює відомий арт-критик Рік Гілберт із США”, – зазначила Алла Шереметьєва, засновник Artcult фонду.

Адреса: Національна академія мистецтв України (вул. Бульварно-Кудрявська, 20)

Акредитація преси: press.superhero@gmail.com, 0939939334

 Організатори проекту:

Національна Академія Мистецтв України

Інститут Проблем Сучасного Мистецтва

Modernism Gallery

Artcult foundation

 Видавничий партнер: Arthuss

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: