Виставка “НеСлово”: як тема людської сексуальності поєднала різні види мистецтва

 У четвер, 17 листопада, о 19.00 культурна лабораторія EDUCATORIUM
презентує мистецький проект «НЕСЛОВО». Виставка триватиме з 18 до 30 листопада за адресою: вул. Рейтарська, 8б.

Анна Кисельова
Анна Кисельова

В голові чи між ногами? Спроба зрозуміти природу людської сексуальності і прагнення висловити її в різних видах мистецтва — це виставка “НеСлово”, яка об’єднала графіку, ювелірне мистецтво, скульптуру, відео, музику, поезію, парфумерію та одяг.

З 17 листопада в галереї EDUCATORIUM представлені роботи Тетяни Чорної, Михайла Химича, Катерини Свіргуненко, Анни Кисельової, Юлії і Костянтина Рукавіциних, Олександра Шведа, Світлани Савельєвої, Євгенія Лазарчука, Олени Малішевської. Абсолютно зрозуміло, що в головах у авторів точно НеСлова, а якщо й слова, то всі вони далекі від цнотливості.

plakat_%c2%a6-%c2%a6%c2%a6t%d0%b1%c2%a6%c2%ac%c2%a6-%c2%a6-%c2%a6

Табу, накладені культурою, релігією й традиціями, та сексуальну свободу людини розділяє невидима межа. Кожна епоха, кожне суспільство пропонують або нав’язують власні погляди на мораль. Вони й впливають на цю межу, що коливається від менших свобод в умовах консервативних релігій, до майже повної свободи у західноєвропейській культурі з її крайніми проявами натуралізму. Уявімо собі цю межу, як лінію графіка, що проходить крізь заборони та спалахи свободи, може розповісти про те, що природу сексуальності неможливо відокремити від самої природи людини. Це означає, що питання свободи у широкому контексті нерозривно пов’язане з питанням сексуальних обмежень.

Тетяна Чорна
Тетяна Чорна

Автори виставки не висловлюють радикальних поглядів. Розмірковуючи в своїх роботах, вони розширюють рамки табу і ставлять собі, здавалося б, просте, але досі не вирішене питання: а що ж було спочатку — Слово чи …?
ЮВЕЛІРНІ ПРИКРАСИ. Тетяна Чорна — вибуховий протест сексуальним табу, який втілюється у художніх артефактах. Провокація і вірусний ефект нових вибухових центрів.

Тетяна Чорна
Тетяна Чорна

ГРАФІКА. Катерина Свіргуненко — пильне й проникливе споглядання форми, абстрактна тілесність і таємниця, що поглинає свідомість та здатна відкритися лише мові відчуттів.

Катерина Свіргуненко
Катерина Свіргуненко

Михайло Химич — відвертість та іронія висловлювання. Гра як антагоніст кліше та будь-якого пафосу.

СКУЛЬПТУРА. Анна Кисельова — зрощення двох форм, що мислять та відчувають, у лабіринті часу й простору. Зрощення подихів, ритмів, звуків, енергій Інь і Янь. Зрощення скульптури та поезії — тривимірність і тривірш.

Ганна Кисельова
Анна Кисельова

ВІДЕО-АРТ. Юлія Рукавіцина та Костянтин Рукавіцин — усвідомлення неможливості ідеальної естетичної форми. А тому — допитливість й інтерес як шлях до розуміння й прийняття усталеної гармонії.

МУЗИКА. Олександр Швед — містика тілесної природи. Її знакові, смислові та ритмотворчі ресурси, що відображають модель космічної світобудови.

ПАРФУМЕРІЯ. Євген Лазарчук — аромати чуттєвої тілесності: від пряних нот шкіри – до прохолодного шовку волосся.

Катерина Свіргуненко
Катерина Свіргуненко

АРТ-ОДЯГ. Світлана Савельєва — тотальна сила чуттєвості, що проникає у будь-який матеріал і будь-яку форму у пошуках нового простору для осягнення.

ПОЕЗІЯ. Олена Малишевська — «неслово», але в словах, безкраїх образних світах, щоб втримати реальність.

E-mail: gallerydykat@gmail.com
Тел.: +38 (044) 279 57 88

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: