CREATION FAIR від молодих художників: виставка, що ставить питання…

У листопаді GALLERY 83 презентує колективну виставку молодих українських художників CREATION FAIR. У проекті візьмуть участь: Сергій Западня, Валерія Тарасенко, Петро Гронський, Марина Біндіч, Артем Андрєйчук (Kaffelman), Omnia Voivat й арт-група TxT. Виставка триватиме з 7 до 12 листопада за адресою: вул. Тарасівська, 3а. Відкриття – 7 листопада о 19.00.

Петро Гронський. Торс
Петро Гронський. Торс

Чи має митець орієнтуватись на зовнішні фактори, створюючи свої роботи? Що задає рух художньому висловлюванню? Чи може художник бути затребуваним, спираючись у своїй творчості лише на віддзеркалення власного внутрішнього світосприйняття? Ряд цих напівриторичних питань змушує замислитись над виникненням природи відмінності мистецтва різного авторства.

Валерія Тарасенко. Після краху
Валерія Тарасенко. Після краху

Немає універсальної об’єктивної відповіді на запитання: «Що робить митця затребуваним на локальній та світовій арт-сцені?». Кожний художник має історію – свою власну, яку він створює протягом часу за рахунок кореляцій власних умовиводів. То, чи є методологія створення об’єкту мистецтва результатом процесуальності умовиводів митця?..

Сергій Западня. Геометрія місцевості
Сергій Западня. Геометрія місцевості

Відповідь на питання «Завдяки чому художник потрапляє до системи репрезентації на сучасній арт-сцені та стає «видимим»?» нерідко залишається відкритою. Адже, створюючи роботу, далеко не кожен автор спирається на публічні уподобання, він робить власне висловлювання мовою творення. Сучасне мистецтво від молодих авторів – це питання вибору чи риторичності?

Артем Андрійчук (Kaffelman). Istria
Артем Андрійчук (Kaffelman). Istria

Проект CREATION FAIR дає змогу побачити, в який бік спрямовано погляди молодих авторів, з якими ідеями вони експериментують, та що є поштовхом для їх авторських рефлексій.

Куратори проекту: Ірина Гвоздик, Дар’я Біленко.

Марина Біндич. Небо
Марина Біндич. Небо

GALLERY 83 – київська галерея сучасного мистецтва, яка була заснована художницею-графіком Іриною Гвоздик у травні 2017р. Векторним напрямок діяльності арт-простору, завдяки чому воно зайняло відмінну нішу в арт-середовищі, є співпраця з молодими цікавими художниками, які раніше перебували в тіні арт-світу з різних причин. Тут можна побачити роботи авторства незаангажованих імен, які цікаві широкому колу публіки: поціновувачам мистецтва та людям, зацікавленим у колекціонуванні, придбанні предметів сучасного мистецтва.

GALLERY 83. Вул. Тарасівська, 3а

gallery83.kiev@gmail.com

+38 063 2448682

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: