Проект Артема Андрєйчука “Perfection”: що таке “ідеал” і де його межі?

2 лютого в арт-просторі бару RAW буде презентовано персональний проект молодого українського художника Артема Андрєйчука (Kaffelman) “Perfection”. Початок – о 19.00. Виставка триватиме до 25 лютого 2018 року за адресою: бар RAW. Воздвиженка. Вул. Дегтярна, 7.

Supercow at Dusk
Supercow at Dusk

У проекті “Perfection” художник та куратор звертаються до питання інтерпретації поняття ідеалу. Як визначити, наскільки ідеальна та чи інша форма: це питання особистих вподобань чи загальноприйнятих норм? У сучасному світі непомірна жага до перфекціонізму інколи приводить людей до сліпої погоні за примарними ідеалами. Проект “Perfection” – це спроба за допомогою мистецтва показати суб’єктивність суджень щодо критеріїв ідеалу та підштовхнути глядача позбутися меж, які визначають це поняття. Споглядаючи роботи, глядач вправі сам визначити, що для нього є ідеалом і наскільки допустимі відхилення від цього поняття.

У проекті представлено ряд нових робіт, які публіка побачить вперше, зокрема роботи із серії “Glazed Madonnas. Persons”, в яких автор звертається до класичного мотиву портрету та оголеної натури, проте насичує його зовсім іншими змістами.

My Room
My Room

АРТЕМ АНДРЄЙЧУК (KAFFELMAN), художник:

“Мене надихає мистецтво 60-х, це був період злету людства у всіх напрямках. Інтенсивність розвитку мистецтва того часу мене вражає та підштовхує до експериментів і до пошуку свого стилю, своєї манери в образотворчому мистецтві. Так, у 60-х вже все сказали, вже все зробили, але це не заважає мені йти далі та розповідати свою історію”.

Glazed Madonnas Persens
Glazed Madonnas. Persons

ДАР’Я БІЛЕНКО, куратор проекту:

“Роботи Артема відкриті для персональних інтерпретацій, вони є результатом розвитку, переосмислення ідей поп-арту, і в той же час його стиль унікальний та самодостатній, сам автор визначає своє мистецтво як “soft art”. В роботах прослідковується багато чуттєвих підтекстів, вони яскраві та притягують увагу. У проекті “Perfection” ми навмисно винесли роботи за межі галерейного простору, аби показати, що зовсім не антураж підштовхує до сприйняття предметів мистецтва глядачем. Мистецтво самодостатнє саме по собі, і для того, аби їм пройнятися, потрібно знайти власну точку комунікації з ним”.

ІНФОРМАЦІЯ: (093) 553 96 32

dariabilenko@gmail.com

 

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: