Виставка в галереї ЛНАМ продемонструє, чим живе сучасне декоративне мистецтво

14 травня в галереї Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) відбудеться відкриття виставки творів із художньої кераміки, скла, текстилю, дерева та металу. Мета виставки – продемонструвати новий зріз сучасного декоративного мистецтва крізь призму творчості молодих. Початок – о 15.00. Виставка триватиме до 4 червня 2018 року.

Ж. Петренко. Текстиль
Ж. Петренко. Текстиль

Які напрямки сьогодні вони обирають? До чого прагнуть? Наскільки реалізовують себе за фахом? До яких тенденцій тяжіють? Та що взагалі таке “сучасне декоративне мистецтво” для людини сьогодення, як для теоретика, так і для художника-практика, для студента, випускника чи професора? Проект “Сучасне декоративне мистецтво. Молода генерація” спробує хоча б частково відповісти на ці запитання.

В. Стефавнівська. Скло
В. Стефавнівська. Скло

Організатори виставки прагнуть показати широкому загалу, чим займаються сьогодні представники однієї з найбільш потужних шкіл декоративно-ужиткового мистецтва в Україні. Міцне традиційне підґрунтя Школи водночас дає їм можливість розвиватися у цілком сучасних, експериментальних напрямках, які далеко не завжди мають прикладний характер… Проект також черговий раз підтверджує тезу про розмитість граней між образотворчим, декоративним мистецтвом і дизайном.

А. Савчук. Дихання 3. Дерево
А. Савчук. Дихання 3. Дерево

Виставка провокує роздуми, рефлексії, дискусії і тим самим фіксує певний етап розвитку львівської школи декоративного мистецтва. До експозиції увійдуть твори студентів старших курсів і випускників факультету останніх 10 років, виконані, як в рамках навчального процесу, так і поза ним, яким властиві оригінальні, концептуальні, експериментальні мистецькі рішення та високі естетичні якості. Цього разу організатори також роблять акцент на рефлексіях людей щодо сучасного декоративного мистецтва. 

32187490_1717034661707108_8775820213930164224_n
К. Кусько. Текстиль

Експозицію доповнить візуальний матеріал, що демонструватиме досягнення відомих випускників факультету, які успішно реалізували себе після випуску, працюють за фахом або ж вийшли за його межі. У галереї ЛНАМ це перший проект, який комплексно репрезентує здобутки усього факультету (зокрема, кафедр художнього скла, кераміки, текстилю, дерева та металу) та демонструє новий погляд на сучасне декоративне мистецтво. Важливо, що жоден із представлених творів до цього часу не експонувався у галереї ЛНАМ.

Роман Осипчук. Метал
Роман Осипчук. Метал

Серед учасників виставки – студенти, аспіранти ЛНАМ, випускники, що вже заявили про себе, працюють в оригінальних жанрах, знайшли свою “нішу” на ринку, заснували бренди та є відомими в мистецькому середовищі.

 

коментувати у Facebook

One thought on “Виставка в галереї ЛНАМ продемонструє, чим живе сучасне декоративне мистецтво

  • 14.05.2018 о 09:21
    Permalink

    …Мистецтво повинно вести за собою, а не слідувати за…

    Відповідь

Ваш коментар:

%d bloggers like this: