Учні приватої школи відправили листи до музеїв

Душевне тепло, добрі слова та думки змінюють світ на краще. Про це свідчить, зокрема, шкільна мистецька акція, в якій взяли участь учні проекту ORMAN. Протягом року школярі перших-шостих класів на уроках мистецтва створювали роботи, які повинні були бути представлені на шкільній виставці. Але художник Станіслав Туріна запропонував учням поділитися своєю творчістю з абсолютно незнайомими людьми.

Учні проекту ORMAN
Учні проекту ORMAN

І ця ідея була втілена в життя за допомогою мейл-арту. Розрізавши великі роботи на фрагменти, діти написали на них листи-послання, які містили теплі слова. Конверти оздоблювали візерунками й текстами. Частина листів була відправлена родичам школярів. Другу частину надіслали до художніх музеїв: Києва, Одеси, Харкова, Житомира та Сум. Кожен художник мріє, щоб його роботи потрапили до музейної колекції. Ми не знаємо, чи стане хтось із учнів художником або вибере для себе іншу дорогу, але не варто сумніватися, що листи приємно здивують директорів музеїв.

“Ми розробили програму для шкіл, яка повністю замінює радянські уроки малювання. Наша програма містить теорію та практичні завдання. Останній рік ми хотіли зробити особливим, тому запросили художника Станіслава Туріну, який запропонував провести акцію з листами. Ідея учням сподобалась. Більшість дітей вперше писала паперові листи, бо сучасна молодь використовує виключно гаджети для комунікації. Всі учасники отримали задоволення, адже ділитися добрими думками і хорошим настроєм легко, незалежно від віку”, – зазначила ініціатор проекту ORMAN  Тетяна Шатц.

фото_клетка

Проект працює не лише з приватними школами, наприклад, наприкінці червня стартує літній курс для школярів “7 найцікавіших історій про мистецтво”.  Організатори підготували багато цікавого: історії про крадіжки картин і підробки; життя найвідомішіх колекціонерів та історії з майстерень художників. І, звісно, практичні заняття. Дізнатися про курс та записатись можна на сторінці проекту https://www.facebook.com/ORMAN.ART/

Проект ORMAN створений, щоб цікаво та просто розповідати школярам про мистецтво. Мета – виховати покоління свідомих людей, які не боятимуться відвідувати музеї, розглядати твори митців та навіть створювати щось своє. Мистецтво допомогає розвитку креативного мислення, а воно змінює світ.

пис_ма

Довідка

Станіслав Туріна – художник, співзасновник Відкритої групи.

 

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: