“І на шостий день…”: Виставка живопису та графіки Антона Ковача

У львівській Proart Gallery до 5 січня 2019 р. триває персональна виставка закарпатського художника Антона Ковача “І на шостий день…”, на якій представлена серія живописних і графічних робіт.

Зваба. 2018
Зваба. 2018

Митець репрезентує глядачеві власну рефлексію на старозавітню тему ― міф про створення світу, а саме той день, коли Бог створює Адама та Єву. На виставці демонструється унікальний живописний цикл полотен. Художник звертається до образу новоствореного світу, побудованого на гармонії, та доповнює його двома основними персонажами ― Адамом і Євою, порушуючи актуальну споконвіку тему стосунків чоловіка та жінки.

Метелики. 2018
Метелики. 2018

Особливістю виставки є цикл графічних робіт, де білим по чорному єдиною лінією автор захоплено та експресивно змальовує красу людського тіла й жагу почуттів, доповнюючи оригінальну живописну мову.

Художник апелює до одної з основних проблем сучасності ― де подівся рай? Автор пропонує свій погляд на це складне питання, та чи погодиться глядач з його трактуванням?

І на п`ятий день. 2018
І на п`ятий день. 2018

Антон Ковач ― заслужений художник України, член Спілки художників України та лауреат премій ім. Й. Бокшая та А. Ерделі в галузі монументально-сакрального мистецтва. Художник є випускником Львівської національної академії мистецтв; сьогодні ― доцент, завідувач кафедри рисунку Закарпатської академії мистецтв ім. А. Ерделі.

Острів кактусів. 2018
Острів кактусів. 2018

Художник є активним учасником мистецького життя країни; учасником живописних пленерів, автором низки персональних виставок в Україні: в Національному музеї “Київська картинна галерея” (Київ), Національному музеї ім. А. Шептицького (Львів) і раді галерей у Львові, Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську, та закордоном, серед яких яскраві експозиції презентовані в Кенігсфельд-ім-Шварцвальді, Філлінген-Швеннінгені, Штутгарті (Німеччина), Будапешті, Дебрецені, Шопроні, Ньїредьгазі (Угорщина), м. Бардіїв (Словаччина) та інших.

Твори художника зберігаються у збірках Національного музею ім. А. Шептицького, Обласного художнього музею ім. Й. Бокшая та приватних колекціях України й закордоном.

Адреса: м. Львів, вул. Героїв УПА, 77

Графік роботи: понеділок – п’ятниця 10:00 – 19:00, субота 10:00 – 17:00

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: