Киян познайомлять із декоративним мистецтвом Запорізького краю

Національний музей українського народного декоративного мистецтва вперше в Україні започаткував арт-проект “Українське декоративне мистецтво. Традиції. Новації”. Його метою є презентація творчості кращих митців різних регіонів нашої країни як в галузі традиційного народного, так і професійного декоративного мистецтва. Важливою складовою проекту є дослідження стану розвитку традиційних центрів народного мистецтва, визначення новітніх напрямків у творчості митців.

baner2

У рамках цього проекту з 16 травня до 14 липня у музеї експонуватиметься виставка “Запорізький край. Декоративне мистецтво. Традиції. Новації”, на якій будуть представлені мистецькі твори понад 40 митців.

Сьогодні у Запоріжжі живуть та активно працюють талановиті майстри й художники, такі як: мистецька династія Бережненків, Лариса та Олександр Жолуді, Олександр Вільчинський, Сергій Москаленко, Степан Марчук та ін. Кращі авторські твори, що увійшли до експозиції, виконані в різних матеріалах і техніках – кераміка, дерево, вишивка, ткацтво, розпис, емалі, ювелірне мистецтво.

Проект “Українське декоративне мистецтво. Традиції. Новації” здійснюється за підтримки Департаменту культури КМДА й Запорізької міської ради, увійшовши до культурної програми міста Києва 2019 р.

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: