Open Call для молодих митців від NVAIR

Мистецька резиденція ім. Назарія Войтовича (Nazar Voitovich Art Residence) проводить конкурс для молодих українських митців на участь у серії міжнародних програм, що триватимуть протягом липня – вересня 2019 року.

NVAIR_COVER1

Дві програми відбуватимуться в Україні:

– за участі 2х українських та 2х митців від партнерської організації  Schafhof – European Center for Art Upper Bavaria (Німеччина) у липні;

– за участі 2х українських та 2х митців від партнерської організації KAIR Kosice Artist in Residence (Словаччина) у серпні;

Третя відбудеться у Німеччині у вересні для двох резидентів з України у мистецькому центрі Schafhof.

До участі у конкурсі запрошуємо митців, що зацікавлені у колаборації з колегами з Німеччини та Словаччини, практикують сучасні та традиційні медіуми, працюють з контекстами місць та громадами, зацікавлені попрацювати у сільській місцевості.

Митцям буде забезпечено проїзд, трансфер до резиденції, проживання в окремих кімнатах резиденції, триразове харчування, матеріали для роботи, підтримка куратора, контакт з локальною громадою, постпродакшн, виставки у Тернополі та Києві.

Кожна програма триватиме 1 місяць, у програмі кожен резидент погоджується взяти участь у одній публічні презентації, провести майстер-клас для місцевої громади, взяти участь у фінальній виставці, презентації.

Дедлайни подачі заявок:

2.06.2019 – 15.06.2019 – УВАГА! очікуємо заявки на конкурс на участь в українсько-німецькій програмі.

2.06.2019 – 20.06.2019 – очікуємо заявки на участь в українсько-словацькій програмі

2.06.2019 – 30.06.2019 – очікуємо заявки на участь у програмі у Schafhof – European Center for Art Upper Bavaria (Німеччина)

Більше деталей на сайті резиденції за посиланням https://nvair.art/konkursi/

Проект “NVAIR – Міжнародна програма обмінних резиденцій для молодих митців” громадської організації Конгресу Активістів Культури https://www.facebook.com/congress.of.cultural.activists/ , що отримав підтримку у рамках програми НОРД Українського Культурного Фонду https://www.facebook.com/nord.ucf/ , покликаний розвивати мережу міжнародного партнерства інституцій для розвитку можливостей для українських молодих митців отримувати досвід роботи у міжнародних проектах та формування позитивного іміджу українського мистецтва та України в цілому за кордоном. Цілями програми є підвищення конкурентоспроможності українського мистецтва на світовому арт-ринку, створення успішних виставкових проектів, розвиток мистецьких практик для розвитку локацій та аудиторій для культурного туризму в Україні, розвиток платформи для міжкультурного діалогу.

NVAiR: Nazar Voitovich Art Residence https://www.facebook.com/Nazar.Voitovich.Art.Residence/

Керівник та куратор програми: Людмила Ничай

liudmyla.nychai@gmail.com

тел.: +380 95 3739231

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: