“Чари поезії” у ретроспективній виставці Людмили Задорожної “Зачудований світ”

Галерея “АВС-арт” запрошує на персональну виставку Людмили Задорожної “Зачудований світ”. Київська мисткиня Людмила Задорожна працює в царині станкового живопису та графіки з 1959-го – тобто вже 60 років. Її ретроспективна виставка у галереї “АВС-арт” представляє живописний та графічний доробок 1961–2019 рр.

5edc1e20-e44c-4a6f-be89-49fae6a5c199

На виставці відбудеться презентація художнього альбому Людмили Задорожної, що на сьогодні якнайповніше репрезентує творчість авторки.

“Спілкування з картинами Людмили Задорожної народжує загадку, настояну на чарах поезії. Якось одразу охоплює відчуття, що краси довкола багато, що вона розмаїта й неповторна, що в неї можна занурюватися з головою, забуваючи сіро-прикрі одноманітні будні, й від того кращати. А потім переконуєшся, що та краса справді здатна зупиняти мить і перетворювати її на вічність”, – так відгукується про творчість мисткині письменниця Галина Кирпа.

Глядача зачудовують численні квіткові композиції, що буяють усіма барвами української землі, ліричні краєвиди, в яких передані настроєві відтінки пір року, фантазійні фольклорні образи, які в Людмили Задорожної набувають особливого авторського звучання.

Недарма Людмила Задорожна створила 11 діафільмів серії “Казки країн світу” на Українській студії хронікально-документальних фільмів (“Укркінохроніка”). Протягом багатьох років співпрацювала як художник-ілюстратор із дитячими часописами “Малятко” та “Соняшник”, а також журналом “Вітчизна”. Оформила кілька книжок для дітей у видавництві “Веселка” (твори Лесі Українки, Якова Щоголева, Дмитра Чередниченка).

a84bb811-55b7-49ad-8000-a305fff28d94

“…Малюю, бо не можу без цього жити. Здається, як тільки почала бачити довколишній світ, то страшенно його полюбила. Все росте, квітне, буяє. Вода, квіти, дерева, хмари. Перехоплює подих, і ти в ейфорії від вражаючих кольорів, внутрішньої поезії довкілля, колообігу краси, які безкінечно хочеться виображувати на полотні чи папері”, – говорить Людмила Задорожна.

 Про авторку

Людмила Задорожна народилася 1942 року в с. Скибинці Вінницької обл. Закiнчила 5-річне художнє училище при Києво-Печерській лаврі, студію при Жовтневому палаці в Києві (викладачі – В.Забашта, М.Родін), Український поліграфічний інститут ім.І.Федорова, відділення графіки (1980; викладачі – Ф.Юр’єв, В.Ламах). Член НСХУ (1979).

Живописець, графік, книжковий ілюстратор. Учасниця численних всеукраїнських і зарубіжних виставок. Твори знаходяться в музеях та багатьох приватних колекціях України, Чехії, Німеччини, Португалії, Польщі, ОАЕ, Сирії, Канади, США, Японії, Франції.

default1790586164

Живе і працює в Києві.

Відкриття виставки – 24 вересня 2019 о 18 годині.

Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.

Виставка працюватиме 24 вересня – 11 жовтня 2019 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка. Вхід вільний.

Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: