У МСМУ презентують художню збірку легендарної «Галереї 36»

З 19 грудня Музей  сучасного мистецтва України презентує художню збірку «Колекція. Галерея 36», яка налічує більш ніж 150 творчих робіт відомих художників. «Галерея 36» – одна з перших приватних галерей, створена митцями для митців. Це центр тяжіння творчих людей, осередок, де виставити свої праці воліли найталановитіші майстри.

Дорога 1996 (Довженко Леся)

Засновники галереї подружжя Міловзоров-Чернобородова – заслужений художник України і мистецтвознавець. Це був проект, який допомагав талановитим митцям показати свої твори шанувальникам і потенційним покупцям.  Художники на знак подяки за виставку дарували засновникам роботу для колекції Галереї.

радько-1

Галерея з’явилася на Андріївському узвозі, 36  у приміщенні, в якому колись знаходилась брудна та захаращена котельна. Олександр Міловзоров, Світлана Чернобородова та мистецтвознавець Сергій Тарнавський, який приєднався до подружжя, самі розчистили від бруду напівпідвальне приміщення, зробили ремонт і у грудні 1995 року відкрили  «Галерею 36» виставкою «MINI ART».  (На жаль, Сергія  Тарнавського не стало 5 листопада 2019 р., як раз під час підготовки до виставки «Колекція. Галерея 36».)

савченко-1

За 22 роки існування у Галереї було проведено 280 персональних і 15 групових виставок. Учасниками були 186 митців з різних міст України, 36 іноземних художників із 13 країн Європи і Канади. Зібрана колекція творчих робіт Галереї виглядає дуже солідно, а роки, що минули, надали цінності багатьом творам цієї збірки, бо саме з цієї легендарної  Галереї розпочинався  творчий шлях багатьох, нині дуже відомих митців, таких як: А. Блудов, М. Журавель, Б. Єгіазарян та ін.

миловзоров-266

За роки існування Галереї Олександру Міловзорову  весь час приходилось боротися за  приміщення. Зараз на будинку за славнозвісною адресою вже немає вивіски «Галерея 36», а стоїть вказівник: «Майстерня Олександра Міловзорова». Сюди, як завжди, заходять люди, роздивляються роботи, а часом висловлюють слова подяки… Ні, Галерея не припинила своє існування. Поки існує колекція, що зібрана за роки наполегливої роботи, живі її засновники, художники – Галерея жива.

Композиція 2000 (Денисова Ніна)

У залах Музею сучасного мистецтва України на вас чекають цікаві твори тих, хто лишив частинку душі в історії становлення Галереї, відбудові Андріївського узвозу: Олексія Власова, Ніни Денисової, Лесі Довженко, Миколи Мазура, Олександра Міловзорова, Володимира Радька, Юрія Савченка, Дмитра Стецька… їх багато, дуже різнопланових, різножанрових, багатогранних.

Кривий горизонт 1996 (Стецько Дмитро

Приходьте та насолоджуйтесь культурним явищем під назвою «Колекція «Галерея 36»! Під час відкриття виставки, що відбуватиметься 19 грудня о 18.00, буде презентований  каталог, присвячений «Галереї 36», який вийшов за фінансової участі Музею сучасного мистецтва України. На гостей вечора чекає музичне привітання від лауреатів міжнародних конкурсів під керівництвом Павла Колпакова у програмі «Harpsichordor Piano?», а також дружнє спілкування у музейному дворику.

Виставка триватиме з 19 грудня 2019 р. по 09 лютого 2020 р.

Адреса Музею:  вул. Кирилівська, 41, м. Київ

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка. Вхід вільний.

Выставка "Коллекция "Галерея 36"

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: