Презентація нового проєкту Микити Зігури “Слід”

13-го травня на Пейзажній алеї було представлено новий проєкт Микити Зігури “Слід”. Ідея проєкту прийшла до Микити під час мандрів Черкащиною, як рефлексія на події останніх декількох місяців. Спустошення та задуха задимленого чорнобильськими пожежами Києва впевнено завдала удару внутрішній гармонії кожного. І налаштувала на роздуми про слід людства, про несвідомі дії зі знищення власної планети.

IMG_1069+

Захід відбувся на свіжому повітрі в оточенні барвистих пейзажів зелені, пагорбів, яскравого сонця та кристально чистого неба, яке відображувалось у невеликих дзеркалах, задіяних в експозиції. Представлені роботи виглядали більш ніж органічно. Сліди звірів і птахів нагадували про їхню простоту та беззахисність, і тільки людина не лише здатна, а й має допомогти та захистити.

IMG_1176+

Україна сьогодні є землею, виснаженою дикою екстракцією природних ресурсів, застарілими інфраструктурами і повною байдужістю до становища людини і довкілля. Можливо, ця думка видасться банальною, втім чи не варто навчитися у тварин не залишати надмірних слідів, не обезславлювати наше спільне середовище існування?

Микита Зігура
Микита Зігура

Проєкт реалізовано за підтримки арт-агенції ТUASHO.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: