Скульптурний парк «Eschborn-Niederhöchstadt»

Скульптурний парк «Eschborn-Niederhöchstadt» виник в 2010 році в німецькому місті Eschborn.  Тут, в розлогому ландшафті парку серед травників й луків стоять придбані для постійного експонування твори мистецтва. Один з них – це скульптурна група «Обіцянка» Штефана Грубера, яка була створена на цьому самому місці. Скульптор зробив її з масивних, понад два метри заввишки, дубових стовбурів. Постійну експозицію творів доповнюють тимчасові літні виставки скульптури.

Штефан Грубер. Обіцянка
Штефан Грубер. Обіцянка

Мистці, чиї твори тут можна побачити впродовж цілого року, – це Штефан Грубер, Дітріх Клінге, Ханнекє Бомон та подружжя скульпторів Лівія Кубах й Міхаель Кропп. Крім цього, парк є виставковим майданчиком скульптурного проекту «Вісь погляду», що проходить в ньому раз на два роки й має дуже добру репутацію.

Ханнекє Бомон. Меланхолія І
Ханнекє Бомон. Меланхолія І
Ханнекє Бомон. Меланхолія ІІ.
Ханнекє Бомон. Меланхолія ІІ

Особливості парку:

По-перше, він обладнаний аудіогідом, що працює з допомогою мобільного телефону. Це, в свою чергу, дозволяє прихильникам мистецтва не ламати голову над тим, що «хотів сказати автор»… Прослухати невеличку екскурсію скульптурною експозицією можна також на сайті міста Eschborn.

По-друге, парк освітлений й вночі. Завдяки сучасним сонячним лампам  відвідувачі можуть прогулятися уздовж головного шляху та через міст над західним ручаєм.

Вхід до парку – вільний.

Q2QU4MZAKKTOJU1XSOSJNYBBYJ55VRAE33GBQZ2SW4IFORIL

o

Квітка
“Квітка” в місті
Лівія Кубах та Міхаель Кропп. Камінь для світла
Лівія Кубах та Міхаель Кропп. Камінь для світла
Дітріх Клінге. Polyanthe
Дітріх Клінге. Polyanthe
коментувати у Facebook
%d bloggers like this: