Луцька галерея «Арт-кафедра» запрошує на мистецький форум

26 травня в Луцьку відбудеться арт-форум “Проблеми сучасного мистецтва: український контекст”. В рамках форуму пройде круглий стіл на тему: “Провінція, як територія занепаду й відсталості, чи духовний ресурс національної культури?”. Ініціатором та організатором заходу стала галерея сучасного мистецтва України “Арт-кафедра”.

Форум є логічною рефлексією на масштабний виставковий проект “23 + 1. Модерністи України”, який тривав в галерейному просторі більш, ніж півроку, та набув широкого розголосу не лише на теренах України, а й за кордоном. Виставка, на якій були представлені різновидові та різножанрові неомодерністські тенденції, акцентувала низку проблем сучасного українського мистецтва.

Як пишуть організатори події, “у доповідях досвідчених науковців та відомих художників-практиків будуть порушені актуальні питання щодо розвитку вітчизняної художньої культури (другої половини ХХ – початку ХХІ ст.), її проблем та здобутків”.

Серед спікерів форуму: професор Роман Яців, кандидат мистецтвознавства Оксана Ременяка, заслужений художник України Сергій Савченко, заслужений діяч мистецтв Петро Гулин, керуючий партнер галереї сучасного мистецтва України “Арт-кафедра” Леся Корсак, директор Центру сучасного мистецтва (м. Івано-Франківськ) Анатолій Звіжинський, завідувач Художнього музею м. Луцька Зоя Навроцька та багато інших.

До участі в форумі запрошуються мистецтвознавці, культурологи, художники, шанувальники сучасного мистецтва і всі, кому небайдужа національна культура.

Детальніше на сайті форуму: http://westartforum.com.ua/

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: