В Києві відкривається виставка Павла Макова «Стан речей»

 

З 31 травня по 30 червня цього року в київській галереї «Дукат» пройде персональна виставка Павла Макова «Стан речей».

afisha_makov

Цією виставкою Павло Маков відкриває перші сторінки свого нового мистецького проекту, пов’язаного із текстом і ландшафтом, їх взаємопроникненням та залежністю один від одного.

За задумом художника, проект займе близько трьох років та складатиметься із понад 40 офортних форм. Кожна дошка водночас репрезентуватиме архітектурну споруду і нагадуватиме букви латинської  й кириличної абетки. Із цих частин згодом складатиметься розмаїтий ландшафт, а нині із наявних робіт автор утворює графічні алюзії на найпростіші ігри — хрестики-нулики й морський бій.

makov1

makov2

У анонсованому проекті Павло Маков продовжує творче дослідження процесу «виробництва присутності», розпочате в попередніх серіях. Переживання життя тут і зараз, відчуття власної присутності у матеріальному світі знаходять відображення в нашаруванні відбитків на папері. Маков вихоплює швидкоплинну й пронизливу мить дійсності, в якій воєдино сходяться минуле та майбутнє, і прагне передати її слід — стан речей.

makov3

Виставка триватиме з 1 до 30 червня 2016 року.
Відкриття виставки: 31 травня 2016 р. о 19:00 за адресою: вул. Рейтарська, 8б, галерея «ДУКАТ».

E-mail: gallerydykat@gmail.com
Тел.: +38 (044) 279 57 88

Павло Маков народився у 1958 році у Санкт-Петербурзі. Навчався у Ленінградському інституті живопису, скульптури та архітектури ім. І. Ю. Рєпіна (1977-1978). Закінчив Кримське художнє училище ім. М.С. Самокиша (1979), Харківський художньо-промисловий інститут, факультет графіки (1984). З 1988 р. взяв участь у більш ніж 70 художніх виставках в Україні та за кордоном. Член НСХУ (1988). Член Королівського товариства живописців і графіків Великобританії (1994). Член-кореспондент Академії мистецтв України (2006). Відзначений багатьма  престижними міжнародними преміями, серед яких гран-прі І Всесоюзної бієнале графіки (1990, Калінінград), спеціальний приз Трієнале-94 (Осака, Японія), Срібний приз “Ibizagraphic’94” (Ібіца, Іспанія), гран-прі Міжнародної виставки графіки та плакату «4 Блок» (Харків, 1994), спеціальний приз і диплом Угорської Асоціації художників «Майстри графіки» (2001, 2005) та ін. Провів понад 40 персональних виставок в Україні, Росії, Німеччині, Нідерландах, Естонії, Чехії, Норвегії, Франції, Данії, Угорщині. Твори зберігаються у Музеї Вікторії і Альберта (Лондон), Галереї мистецтв Коркоран (Вашингтон), Музеї Метрополітен (Нью-Йорк), Державній Третьяковській галереї, Державному музеї образотворчих мистецтв ім. О.С. Пушкіна (Москва), Національному художньому музеї України та інших музейних і приватних зібраннях світу.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: