В Івано-Франківську «зазвучить» «Лірика» Володимира Єршихіна

6 червня в ЦСМ Івано-Франківська відкривається виставка живопису Володимира Єршихіна «Лірика». Вона відбудеться в рамках проекту цСмСоб`єкт9116 й триватиме до 30 червня.

13340354_1536629006647006_1281501420_o

“Лірика (грец. lyrikуs — лірний; твір, виконаний під акомпанемент ліри) — один із трьох, нарівні з епосом та драмою, родів мистецтва, в якому у формі естетизованих переживань осмислюється сутність людського буття. У переносному значенні лірика може означати ліричний настрій або стиль (емоційно-забарвлений, хвилюючий, чутливий, схильний до вираження роздумів, почуттів, переживань).”

“Осмислювати сутність людського буття” – одне з найголовніших призначень мистецтва, та в цьому відношенні все мистецтво є певною мірою лірикою. Але картини цієї серії до осмислення “сутності буття” мають дуже віддалене відношення, а сама назва серії, безумовно, має іронічний підтекст. Серія не обмежена певною тематикою чи кількістю картин. Я давно почав працювати над нею та продовжую роботу і сьогодні. Мене цікавлять у цій серії ті межі картини, які утворюються при зіткненні різних смислових, часових та стилістичних контекстів. Взагалі я вважаю, що все сучасне мистецтво – це, в першу чергу, мистецтво роботи із контекстом. У цій серії традиційні назви картин у поєднанні з іронічними сюжетами та експресіоністичною манерою виконання дають можливість по-новому подивитися на картину, яка, на відміну від живопису, швидше жива, ніж мертва.

В. Єршихін

Київ, 25 травня 2016 року

Нагадаємо, що з 8 по 12 червня Івано-Франківськ стане культурною столицею України. Місто вперше прийматиме «PORTO FRANKO ГОГОЛЬFEST» – міжнародний мультидисциплінарний фестиваль, спільний проект івано-франківського фестивалю «PORTO FRANKO» та «ГОГОЛЬFEST», який традиційно проходить у столиці. Програма фестивалю передбачає  музичні, літературні, театральні заходи, кінопокази, виставки і перфоманси, які презентуватимуть на різних локаціях в історичному центрі міста. На території Палацу Потоцьких розміститься екологічна платформа.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: