EDUCATORIUM представить виставку Олександра Антонюка «Небо не спить»

4 серпня культурна лабораторія EDUCATORIUM в Києві представить персональну виставку Олександра Антонюка «Небо не спить». До експозиції увійде понад 20 творів, виконаних автором впродовж 2015–2016 років.

afisha-web

Об’єднані у серію «Артефакти сучасності», умовні пейзажі Антонюка – авторські штудії лінії горизонту. Горизонт — межа, де сходяться небо і земля, де проходить боротьба між «надто людським» — рукотворними об’єктами індустріального світу — та абстрактно природним — усепоглинаючим небом, що безжально нівелює творіння людських рук, залишаючи їх безпомічними. Графічна манера виконання пейзажів зводить індустріальний краєвид до орнаментальних патернів, дрібних форм, підпорядкованих всеосяжним силам природи.

¦Я¦-¦¦¦¬¦-TГTВ¦¬¦¦ 2016 60TЕ120

Мистецтвознавець Роксолана Макар про живопис Олександра Антонюка: «У своїй практиці художник досліджує постіндустріальний ландшафт  у процесі його перевтілення. Залишені промислові споруди буквально розчиняються в рухливій, «вібруючій» матерії, яка є не стільки зображенням природи, скільки символічним її означенням. Працюючи на межі абстрактного живопису, художник окреслює метафізичний бік тріумфу надлюдського. Поза конкретними часом та простором, ці пейзажі не лише документують сучасність,  а й несуть певний відбиток постапокаліптичного футуризму, і, водночас, відображають логічний хід історії, яка рано чи пізно все перетворює на археологічні артефакти».

¦Э¦¦¦-¦- 2016 45TЕ52

Виставка триватиме з 4 до 29 серпня 2016 року.

Відкриття виставки відбудеться 4 серпня о 19:00 за адресою: вул. Рейтарська, 8Б, культурна лабораторія EDUCATORIUM.

E-mail: gallerydykat@gmail.com
Тел.: +38 (044) 279 57 88

¦Э¦¦¦-¦- ¦-¦¦ TБ¦¬¦¬TВTМ 2016

Антонюк Олександр Леонідович

Народився у 1994 році у місті Дніпропетровськ. Закінчив Дніпропетровський театрально-художній коледж, майстерня Л. О. Антонюка (2012). З 2012 року навчається у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, відділення образотворчого мистецтва, кафедра живопису та композиції. Член молодіжного об’єднання Національної спілки художників з 2012. З 2009 року бере участь у всеукраїнських виставках, всеукраїнських та міжнародних пленерах. Перша персональна виставка відбулася у 2016 році у Музеї українського живопису у м. Дніпропетровськ. Роботи зберігаються у Запорізькому національному музеї, Харківському національному музеї, Запорізькому музеї гончарства, Дніпропетровському музеї українського живопису, у приватних колекціях Франції, Польщі, Китаю, Чехії, Росії.

¦-TЦ¦¦¦-¦¦¦- TВTГTВ 2016

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: