«Яблуко» Василя Татарського прикрасить набережну Дніпра

Сьогодні, 4 серпня 2016 року, о 19.00 у верхній частині набережної Дніпра (правий берег, Набережне шосе, 6) відбудеться відкриття скульптури «Яблуко» киянина Василя Татарського. Дана подія проходить в рамках проекту Kiev Fashion Park, за сприянням якого скульптура була придбана компанією АЛД Автомотив Україна й подарована місту.

naberezhnaya_podol

Абстрактна робота в металі продовжує експерименти Василя Татарського з простором та формою. Як зазначено на сайті Kiev Fashion Park, «скульптура «Яблуко» дуже алегорична. Вона відсилає нас до явища стрічки Мебіуса, яка в контексті роботи символізує нескінченний рух: рух життя міста та його мешканців. Одночасно вона закликає городянина, що біжить в ритмі мегаполісу, зупинитися й побачити «своє місто» крізь призму вигнутих ліній скульптури».

13932744_1393193914029012_2559967706070983008_n

Довідка:

Автор: Василь Татарський. Народився в 1960 році в селі Саджава на Івано-Франківщині. В 1989 році закінчив Санкт-Петербурзьку державну художньо-промислову академію ім. А.Л. Штігліца (колишнє Мухінське училище). З 1993 року – член Національної спілки художників України. З 2001 року – член об’єднання художників «БЖ-АРТ». Директор та куратор Арт Студії Музичі. Живе та працює в Києві.

Оранізатор: Перший український парк сучасної скульптури та інсталяції Kiev Fashion Park (ініціатор Олександр Соколовський) – меценатський проект, в рамках якого в парках і скверах Києва встановлюються унікальні авторські арт-об’єкти (скульптури, інсталяції, малі архітектурні форми), створені за ескізами як відомих майстрів, так і молодих талановитих українських авторів. Кожен арт-об’єкт може бути придбаним конкретною людиною або організацією, й переданим в дар місту. Офіційний сайт проекту: www.kievfashionpark.com.ua

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: