В Одесі відбудеться Перший міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Freierfest

З 24 по 30 серпня в Одесі відбудеться Перший щорічний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Freierfest. Організатори обіцяють представити глядацькій аудиторії роботи, виконані в різних стилях і напрямках – відео-арт, живопис, графіку, 3D-живопис, спрей-арт, мультимедійний живопис, інсталяції, фотографії та фото-документацію.

Baner-odart

Мета фестивалю – познайомити одеситів з творами відомих українських та іноземних художників, а також продемонструвати високий художній рівень регіону.

В рамках фестивалю в Музеї сучасного мистецтва вперше за 60 років в Одесі буде відкрита персональна виставка знаного художника Теофіла Борисовича Фраєрмана під назвою «Фраєрман та учні». В експозицію виставки увійшли також твори його найбільш відомих учнів: Юрія Єгорова, Олега Соколова, Діни Фруміної й Миколи Шелюти.

Також вперше в Одесі покажуть ретроспективу львівського трансавангардиста Мирослава Ягоди «Львів андеграунд». Свою масивну інсталяцію представить київська вулична mixed media група «Pivnyky Time». Відкриється спецпроект «Double Portrait» української художниці Таїсії Галаган  (Канада).

Своєрідним подарунком місту від організаторів фестивалю стане персональний фото-проект німецького художника, представника стріт-арт культури Берліну Norman Behrendt, а також груповий міжнародний проект, до якого увійдуть твори 40 художників.

Заплановано 7 днів роботи художніх виставок, з них 5 днів функціонуватиме форум, який стане майданчиком для професійних культурно-мистецьких  дискусій. В програмі фестивалю передбачене проведення лекцій, семінарів і творчих зустрічей.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: