В рамках ГОГОЛЬFEST 2016 презентують скульптурний спецпроект “Химери при надії”

16 вересня о 22.00 в рамках фестивалю ГОГОЛЬFEST 2016 в Києві буде презентований скульптурний проект нового формату “Скульптурний цех. СПЕЦПРОЕКТ. Химери при надії”.

В проекті візьмуть участь 14 скульпторів, серед них як відомі, так і нові імена.

14233560_1247720121906303_2047937834_o

Практично всі скульптури створюються безпосередньо для проекту та будуть проекспоновані на відкритій території арт-заводу Платформа. Проект є прикладом креативної економіки, яка набуває розвитку в Україні. Реалізація такого скульптурного парку стала можливою за сприяння самого фестивалю та арт-заводу Платформа.

Як зазначає куратор проекту Катерина Підгайна, «відкриття проекту відбудеться в досить незвичайному форматі: палаюча скульптура, флеш-моб десятків етнічних барабанів, взаємодія акторів та скульптури і не тільки».

13498038_501817140007892_684526707249847965_o

Химери при надії

Не сотворѝ себѣ̀ кумі́ра, и всѧ́кагѡ подо́бїѧ,

 єли͂ка на небесѝ горѣ̀, и єли͂ка на землѝ ни́зу,

 и єли͂ка въ вода́хъ подъ земле́ю:

 да не поклони́шисѧ ѝмъ, ни послу́жиши ѝмъ.

Исх. 20, 4-5

І тоді, коли містичне світосприйняття прадавніх суспільств потребувало багатьох богів, і зараз, коли  рівень технологій та можливостей звів суспільство до абсолютного прагматизму, не зникає потреба в пошуку вищого змісту, божественого проведіння, яке надає людині внутрішньої сили, прагнення руху та благоговіння. Важливо вірити, наслідувати когось, йти за химерою. Не просто вірити, а плодити синтетичні символи та знаки, які відображають уявлення про концентрат сверхсили.

Можна по-різному називати ці явища, але коріння та причинно-наслідкові зв’язки ідентичні у всіх випадках. Крім грубого ідолопоклонства та залізних мантр, існує щось більш тонкого характеру – усталені та невизначені ідеології сучасності, багато з яких мають за первинну мету поєднувати, але які все частіше призводять до роз’єднання світу.

Кожен цивілізаційний виток – це виток спиралі, яка веде до соціального та духовного схождення, щоб потім знову торкнутись духовного дна, щоб через катарсис та створення нових символів людство знов прийшло на старт.

Проте бачення сущого без буття породжує власне ніщо.

Учасники проекту через скульптурні форми осмислюють ідею надсили, її інфекційного розповсюдження, поклоніння або рабства людини перед нею.

На відкритті буде створено вогняну скульптуру, свідками чого стануть всі гості фестивалю ГОГОЛЬFEST.

Всіх поціновувачів та власників етнічних барабанів світу організатори запрошують долучитися до флешмобу і приходити на вікриття проекту з барабанами, щоб разом створити надзвичайну атмосферу при підтримці коллективу afriKAN (африканські барабани).

ДЛЯ ВІДВІДУВАЧІВ З БАРАБАНАМИ ДІЄ ЗНИЖКА НА ВХІД 50% В ДЕНЬ ВІДКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ. ДЛЯ УЧАСНИКІВ БАРАБАННОГО ФЛЕШМОБУ ОБОВ’ЯЗКОВА РЕЄСТРАЦІЯ.

Відкриття проекту відбудеться 16 вересня, 22:00.

УВАГА! Проект не пропогує ідеї жоднї з релігій, партій чи компаній-брендів.

Учасники:

Антон Ільчук

Василь Татарський

Влад Волосенко

Віталій Протосеня

Вячеслав Гуденок

Єгор Зігура

Іван Підгайний

Ілля Новгородов

Костянтин Синицький

Микита Зігура

Оксана Левченя-Константиновська

Олександр Волосенко

Петро Гронський

Тетяна Максимчук

 

Куратор проекту: Катерина Підгайна, «Скульптурний цех»

При підтримці: типографія Art Huss

Сторінка проекту у facebook

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: