Національний музей українського народного декоративного мистецтва презентує “Емалі та графіку” Оксани Стратійчук

На персональній виставці Оксани Стратійчук «Емалі та графіка», що відбуватиметься у залах Національного музею українського народного декоративного мистецтва з 9 вересня по 14 жовтня на території Лаври, українська художниця-графік представить нові твори, виконані у техніках гарячої емалі та мокуліто.

strata
Якщо мистецтво емалі досить поширене в нашій країні, має свої школи і напрямки, то мокуліто — техніка плоского друку з фанери — відносно маловідома, оскільки вона була винайдена лише наприкінці ХХ ст. Знайомство із технікою мокуліто в рамках нової виставки Оксани Стратійчук не обмежиться лише відбитками з графічних форм — самі форми також увійдуть до експозиції. Уквітчані листи фанери, які під тиском друкарського верстата віддають своє зображення паперу, дозволяють не тільки подивитись на графічне мистецтво із іншого — прикладного — боку, але й претендують на самостійну художню вартість.

Велика частина робіт була створена спеціально для цієї виставки і всі вони пов’язані ботанічною темою, котра повторюється, варіюється, залежно від того, як виконано зображення. Це може бути розлога розповідь чи стислий фрагмент. Музейний контекст надає виставці багатоголосого звучання, оскільки сучасне мистецтво Оксани Стратійчук вступає у діалог із мистецтвом попередніх поколінь.

Відкриття виставки відбудеться 9 вересня о 16:00 у приміщенні музею за адресою: вул. Лаврська, 9, корпус 2.
Виставка триватиме з 9 вересня до 14 жовтня.

Вхід на відкриття — вільний. З 10 вересня до 14 жовтня вхід за цінами музею.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: