Білоруський художник представить свою виставку в київській галереї

13 жовтня о 19.00 арт-галерея Nebo запрошує на персональну виставку Андрія Задоріна «Віддзеркалення». Під час виставки відбудеться презентація ілюстрованої його роботами збірки інтимної лірики українських письменників XX століття «ГАЛЕРЕЯ ЧУТТЯ». Андрій Задорін  відомий білоруський художник, що нині проживає в Нідерландах (https://www.facebook.com/Zadorine).

%c2%a6%d1%87%c2%a6-%c2%a6%c2%a6-t%d0%b0%c2%a6%c2%ac%c2%a6

«Віддзеркалення» спроба автора через відображення сюжетів у різних живописних техніках дати глядачеві можливість відчути зміну вражень від творів. Експресія акварелі і глибина олійного живопису дозволяють глядачеві провести паралель і усвідомити єдність і відмінність образів, проаналізувати трансформацію змісту при зміні технік і виконання.

Художник Андрій Задорін черпає натхнення зі своїх спогадів дитинства, поєднуючи реальність і уяву в своїх полотнах. Надзвичайного драматизму його картинам надає гра світла і тіні, багата текстура поверхні і казкова атмосфера його «творів». Він використовує природну палітру кольорів: коричневий, золотий і Auburn.


An Open Door - 70х65

«Насправді, на формування моєї художньої мови великий вплив мав кінематограф. У перебудовні роки на нас «висипали» величезну кількість раніше недоступних фільмів. Я був просто вражений пластикою «Червоної пустелі» Антоніоні, тим, як речі, середа можуть передавати нюанси настрою те, що не можна виразити словами… Мені хочеться спонукати людей дивитися на ці роботи так, як вони дивляться на вогонь або океан…»

Персональні виставки Задоріна проходили в галереях Франції, Бельгії, Великобританії, США, Голландії. Роботи знаходяться в колекціях мінського Музею сучасного мистецтва, Британського музею, Музею Метрополітен, Музею Вікторії та Альберта, Національному художньому музеї Білорусі.

%c2%a6%d1%8e%c2%a6-%c2%a6%c2%a6%c2%a6%c2%ac%c2%a6-%c2%a6%c2%a6%c2%ac%c2%a6-%c2%a6%c2%a6%c2%a6-1

Також у програмі вечора ще одна знаменна подія всеукраїнського масштабу: презентація книги «Галерея Чуття» — збірки інтимної лірики українських письменників XX століття. Видання, що поєднує в собі живопис, поезію і прозу. В емоційну основу книги покладені метафізика почуттів, взаємини між закоханими людьми та тема пошуку щастя. За формою це видання синтез образотворчого та літературного мистецтва. Інтимну лірику українських письменників і переклади вибраних творів російської літератури супроводжують роботи Андрія Задоріна. У книзі читач знайде вірші Івана Франка, Євгена Плужника, Володимира Сосюри, Василя Симоненка, Миколи Вінграновського і навіть Сергія Жадана. Крім цього, у виданні прозвучать Олександр Пушкін у перекладі Максима Рильського і Марина Цвєтаєва в перекладі Валерії Богословської.

У програмі вечора:

  • Офіційна церемонія відкриття виставки
  • Презентація книги
  • Неформальне спілкування/вишуканий фуршет

15 жовтня о 13:00 в рамках виставки пройде майстер-клас Андрія Задоріна

Виставка відкрита для відвідування з 13 по 30 жовтня

за адресою: вул. Драгомирова, 14 (житловий квартал «Новопечерські Липки»)

 години роботи: Пн-Пт 11:00-19:00, Нд 11:00-16:00, Сб – вих.

Довідки за тел: 596 18 02, 596 18 03

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: