На персональній виставці в галереї “Дукат” Владислав Шерешевський пропонує згадати літо

afisha

11 жовтня у галереї «Дукат» відбудеться відкриття персональної виставки Владислава Шерешевського «Як я провів літо». Художник від бога, чиї яскраві роботи сповнені неприхованого сарказму, пафосу та гостроіронічних реплік на шедеври світового живопису, представляє виставку за мотивами власних насичених літніх вражень. Натхненний абсурдною буденністю, Владислав Шерешевський створив ряд незабутніх сюжетів.

Sexтінець. 2016
Sexтінець. 2016

Інтригуючі образи, якими надихався митець, вражають своїм надзвичайним розмаїттям. Сюжети з життя («Бобік в гостях у Шеріка», «Гаряча пішла»), ефектні красуні, зворушливі тваринки («Скотиняка», «Копацил»), соковиті фактурні натюрморти, несподівані іпостасі відомих діячів культури («ТГШ», «Керн з ним») дивують своєю розкутою манерою і емоційним запалом. На перший погляд може здатися, що художник ставить собі за завдання розсмішити глядача дотепними й  сміливими зображеннями. Однак це не зовсім так. Його гротеск — дзеркало сучасного міського фольклору, реакція на злободенні теми, строкатий анамнез наявного стану суспільства з його смаками, пристрастями, мріями і міфами. Художник вміє із гумором осмислити те, що називається «загальнокультурними надбаннями», пропонуючи свої живописні роботи у відповідь на закиди українських реалій.

Повідомлення про підозру. 2016
Повідомлення про підозру. 2016

«Я усе літо провів в Україні, тому і картини про це», — коротко характеризує свою нову виставку Владислав Шерешевський. Але картини не лише про це, їх сюжети значно глибші, аніж звіт про пережите. У роботах художник звертається до вічних дихотомій: красивого і потворного, комічного і трагічного. Проте у творчій манері художника краса і потворність не існують у класичному розумінні. Граючись зі смислами, гіперболізуючи настрої, митець вигадує унікальну образність на межі реального і уявного.

Слава переможцям. 2016
Слава переможцям. 2016

Головна риса творчості Владислава Шерешевського — уміння через гумор привернути увагу глядача до глибинного трагізму сьогодення та майбуття. «Реальність значно трагічніша і смішніша за те, що зображую я», — каже автор.

Полюбиш й козла. 2016
Полюбиш і козла. 2016

Виставка триватиме з 12 до 30 жовтня 2016 року.
Відкриття виставки відбудеться 11 жовтня о 19:00 за адресою: вул. Рейтарська, 8Б, галерея «Дукат».
E-mail: gallerydykat@gmail.com
Тел.: +38 (044) 279 57 88

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: