Киян і гостей міста запрошують на виставку художньої кераміки «Вічне коло»

14   жовтня  о 18.00 у  столичному керамічному просторі «ЦеГлинаАрт» (вул. Набережно-Лугова, 2-В) відбудеться відкриття виставки  «Вічне коло». Подія триватиме  до 13 листопада. Вхід для усіх бажаючих – вільний.

14571829_1103204089733132_2101052313_o

Як запевняюь організатори виставки, провідні українські керамісти покажуть   сучасні художні тарелі, миски та декоративні блюда Львівської кераміко-скульптурної фабрики (ЛКСФ) з приватних збірок.

Галерея є дружньою до усіх людей, яких цікавить  сучасне керамічне мистецтво.

Тарілка, миска – найпростіша та найдавніша форма побутової кераміки. Декорована вишуканою орнаментикою або сюжетною сценою, утилітарна річ підносилася в ранг унікального мистецького виробу зі своїм культурологічним посилом, що з плином часу лише обростав нашаруваннями смислів.

«На першому Фестивалі сучасної кераміки в урбаністичному просторі (Київ, 2013) ми декорували стіну просто неба власноруч розписаними тарелями. Виявилося дуже красиво. Всі прагнули сфотографуватися на її тлі. Відтоді я мріяла зробити таку тематичну виставку і запросити до її участі друзів-керамістів»,– розповідає Олеся Дворак-Галік.

14694641_1103204146399793_1457269763_n

«Виробництво мистецьких тарілок та декоративних блюд було серед пріоритетних напрямів діяльності відомих світових брендів тонкої кераміки: «Вing & Grøndahl» та «Royal Copenhagen» (Данія), «Wedgwood» (Англія), «Rosenthal» (Німеччина). З-поміж українських виробників унікальна традиція склалася в останній третині ХХ століття на Львівській кераміко-скульптурній фабриці (ЛКСФ), де було виготовлено багато керамічних блюд та пластів, які нерідко вражають безпосередністю зображення і винахідливістю композиції. Над їх створенням працювали відомі митці та педагоги: З. Флінта, Т. Левків, Г. Кічула, Б. Горбалюк, З. Береза. У кожного своя манера, улюблені сюжети, техніка та кольорова гама, однак зібрані разом їх твори дають напрочуд цільне уявлення про стилістику львівської школи, яка стала живильним підґрунтям для багатьох сучасних художників. В даному виставковому проекті цікаво було б зіставити тарелі художників різних поколінь та вибудувати певну історичну перспективу, позначити спадкоємність чи навпаки, емансипованість молодих митців», – завважила Олена Корусь.

14627906_1103204266399781_2137689974_n

Учасники проекту: Володимир Хижинський  (Луцьк)

                                         Олеся Дворак-Галік (Київ)

                                         Олександра Лебедкіна (Київ)

                                         Неллі Ісупова (Київ)

                                         Юрій Мусатов (Конотоп)

                                         Софія Горбачевська (Київ)

                                         Дмитро Білокінь (Полтава)

                                         Яніна Міронова (Польща)

                                         Студія авторської кераміки «Lege Artis» (Київ)                                      

Куратори проекту: Олеся Дворак-Галік, Олена Корусь  

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: 050 531 64 26 або електронною поштою: tseglynart@gmail.com

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: