Роман у жанрі агро-кібер-панку презентують в київському EDUCATORIUM

10 листопада київський EDUCATORIUM запрошує на презентацію нового роману Олега Шинкаренка «Перші українські роботи». Модератором зустрічі виступить Любко Дереш. Початок о 19.00.

afisha

Роман Олега Шинкаренка «Перші Українські Роботи» написаний в жанрі агро-кібер-панку (авантюрно-сатиричної фантастики) із гостро закрученим сюжетом. Події роману розгортаються в Україні через сто років після наших часів. Гібридна війна з Росією все ще триває, але дві ворогуючі країни домовилися, аби уникнути людських жертв, відправляти на лінію зіткнення лише роботів. Взагалі роботи проникли у всі сфери людського життя: вони й на ринку, і в парламенті, і під землею, і в космосі. Поступово вони витісняють людей із їхніх звичних сфер життя, відбирають робочі місця, але не всі готові із цим змиритися. Таємнича терористична організація «Рух проти заліза» розпочинає анархічну війну проти кіборгів. Поступово ситуація з роботами виходить з-під контролю. Спочатку нібито лінійний і стандартний сюжет роздвоюється, розтроюється і починає пародіювати сам себе і всі відомі твори на цю ж тему: від «Казок роботів» Станіслава Лема до «Чи сняться андроїдам електровівці?» Філіпа Діка. Роман побачив світ у видавництві «Люта справа».

Олег Шинкаренко — автор парадоксального роману «Кагарлик», про який пишуть «The Guargian», «The Economist», «Index of Censorship», і який, на думку критиків, являє собою «літературний Кубик Рубіка», «претендує на цілковиту оригінальність» та має «насичену, густу, мов борщ, мову». «Найпослідовніший абсурдист в сучасній українській літературі» створює легендарний подкаст «Філософський Барабан» для Громадського Радіо, в якому встигли взяти участь багато наших та закордонних інтелектуалів. Шинкаренко пише статті і літературну критику для декількох українських видань, а також для для «The Daily Beast» (Нью-Йорк), «Institute for War & Peace Reporting» (Лондон) та «Future Challenges» (Гамбург).

Андрій Курков: При читанні цього роману виникає враження, що від тексту можна заразитися комп’ютерним вірусом, який порушить в читацькому мозку настройки світорозуміння.

Олег Коцарев: Шинкаренка ні з ким не сплутаєш. Про це свідчить уже третя його книжка, і ця третя знову належить до тих, які запам’ятовуються надовго.

Іван Семесюк: Олег Шинкаренко — один з небагатьох сучасних українських письменників, кого я читаю і слухаю із задоволенням, а якщо чесно то й взагалі єдиний.

Галина Левченко: Роман «Перші українські роботи» демонструє послідовну спрямованість Олега Шинкаренка на створення власного «фірмового» стилю, який потребує окремого визначення, оскільки тотожних йому явищ в українській літературі створено не було.


Презентація відбудеться 10 листопада (четвер) о 19:00 за адресою: вул. Рейтарська, 8б, культурна лабораторія «EDUCATORIUM». Вхід вільний.

E-mail: gallerydykat@gmail.com
Тел.: +38 (044) 279 57 88

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: