У галереї “Дукат” розкажуть, «хто такий Ессад Бей»

2 грудня київська галерея “Дукат” запрошує на зустріч із берлінським музикантом Юрієм Гуржи. Спіавтор мюзиклу «Хто такий Ессад Бей?», він розповість про долю цієї унікальної людини. Початок о 19.00 за адресою: вул. Рейтарська, 8Б.

Вхід: 100 грн. О 21:00 відбудеться DJ-сет Юрія Гуржи.  Вхід 150 грн, для учасників зустрічі вхід вільний.

afisha-%d1%82%d0%b0%d1%84-%c2%a6%c2%a6%c2%a6-%c2%a6%c2%ac%c2%a6%c2%act%d0%bf

Він народився в Києві в 1905-му році, виховувався у російськомовній єврейській родині в Баку, прийняв іслам в Берліні, випустив свою першу книгу німецькою в 1929-му, і протягом наступних 10 років опублікував 16 творів, серед яких кілька інтернаціональних бестселерів. Лев Нуссімбаум, що прославився під іменем Ессада Бея, єврей, мусульманин, професійний містифікатор — про його стрімкі злети і падіння розповість берлінський музикант Юрій Гуржи.

Зацікавившись дивовижною біографією Ессада Бея кілька років тому, Гуржи заглибився в предмет і зупинився, тільки діставшись до Центру Сучасного Сходу, де зберігається зібраний по крихтах, єдиний в своєму роді архів письменника. Результатом цього дослідження став написаний Гуржи у співавторстві з Деніелом Каном і Мариною Френк мюзикл “Who Was Essad Bey?”, саундтрек до якого виходить у грудні на берлінському лейблі “Oriente”.

yuriy

Юрій Гуржи – відомий берлінський музикант українського походження, засновник таких гучних музичних проектів як Russendisko та серії танцювальних вечірок Born in UА, лідер гурту RotFront, діджей та укладач десятка збірок, які вийшли на культових європейських лейблах, співавтор мюзиклу про німецького письменника та містифікатора Ессада Бея. У своїй творчості Юрій поєднує різноманітні стилі –  від диско 70-х до сучасного етно-панку.

Подія вестиметься російською мовою.

E-mail: gallerydykat@gmail.com
Тел.: +38 (044) 279 57 88

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: