У галереї «АВС-арт» демонструють “Знаки світла” Анатолія Фурлета

6 грудня в київській галереї «АВС-арт» відбулося відкриття персональної виставки Анатолія Фурлета “Знаки світла”. На виставці, яка триватиме до 24 грудня, представлені живописні та графічні твори митця.

default1924920192

У добу, коли на зміну інформативності приходить інформаційність, а шумовиння неологізмів замулює правдиві сенси, світ, перейнятий заграванням із контекстами та актуальними проблемами сучасності, невпинно продукує репліки реплік. Це стосується й мистецтва, де тихе та самозосереджене глибинне змушене поступатися поверхневому – яскравому, велеслівному, настирливому…

Галерея «АВС-арт» завжди підтримувала те глибинне, знакове, що стоїть на засадах нашої національної образотворчості. Зокрема – вектор міфопоетичної мистецької школи, яка сформувалася на початку 1990-х і традиції якої до сьогодні розвиває Анатолій Фурлет.

Працюючи як живописець і графік, навчаючи своїх студійців, Анатолій Фурлет звертається до архаїчних образно-знакових систем, до символіки давніх цивілізацій, що лишили свій слід на українських теренах. Світ мистця виповнений лірико-філософськими рефлексіями; з натяковості притлумленої колірної гами фактурно проступають петрогліфічні пласти. Лики й фігури, застиглі в надчасовому просторі, сповнені таїни. Так витворюється Дійство, в осерді якого – Світло.

«Сьогодні у творчості активно звертаються до архетипів, символіки язичництва чи трипільської культури. Та назагал художники доволі часто експлуатують цей спадок у своїх роботах. Тоді образ заникає, архетип міліє. Він тліє, не запалюючись, і стає нецікавим. Але мене подивувало, що у творах Анатолія Фурлета архетип оживає, очищується, набуває глибинних животворящих сенсів. І, стаючи вже предметним світом, він, з одного боку, втілює естетику пантеїзму, а з іншого – трансформуючись, виображує на полотнах міфологічний образ буття, адекватний нашому сьогоденню», – говорить Алла Маричевська, арт-директор галереї «АВС-арт».

default593688133

Про автора

Анатолій Фурлет народився 13 лютого 1958 року в с. Чепоноси Хотинського р-ну Чернівецької обл. 1978-1983 рр. – навчався в Одеському педагогічному інституті на художньо-графічному факультеті (викладачі – В.Гегамян, З.Борисюк). Після закінчення інституту працював у художній школі учителем живопису і композиції (м.Городок Хмельницької обл.). Член НСХУ (Київська організація).

Персональні виставки мав у Львові, Каневі, Хмельницькому й Чернігові. Брав участь у численних виставках у США, Голландії, Польщі, Болгарії, Німеччині, Єгипті, Нідерландах. Твори знаходяться в державних та приватних колекціях в Україні й за кордоном. Працює як живописець і графік. Живе в м. Буча Київської обл.

Адреса галереї: м. Київ, Андріївський узвіз, 2-Б.

Виставка працює 6 – 24 грудня 2016 з 11:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка.

Вхід вільний.

Контактний телефон: +380 (44) 425 90 90. E-mail: avs_art@i.ua. Сайт: www.avsart.com.ua.

Сторінка у Фейсбуці: www.facebook.com/avsart.gallery

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: