Виставка “Царство Флори”: Музей Ханенків зустрічає весну із квітами

Початок весни Музей Ханенків зустрічає із квітами. Що, як не вони, здатне подолати зимову хандру і сповнити нас передчуттям найчарівнішої пори року? Тож 10 березня музей запрошує на відкриття нової виставки “Царство Флори”, яка триватиме до кінця весни.

16729347_10155258092559162_5414079186928327141_n
У запасниках музею зберігаються цілі гірлянди, букети та оберемки дарів Флори. Вони викарбувані у мармурі, виписані пензлем або виведені вправним різцем майстрів давнини. Після тривалої реставрації багато творів вперше постануть на виставці в оновленому вигляді.

На відвідувачів очікують також одразу декілька хвилюючих «прем’єр». У першому залі, де представлено переважно твори живопису, графіки і скульптури, – це мармуровий барельєф «Офелія», виконаний легендарною актрисою Сарою Бернар; портрет Сюзанни де Лоррен в образі Флори та маленький шедевр італійського бароко – квітковий натюрморт Бартоломео Бімбі. Ці картини досі ніколи не були показані ані в постійній експозиції, ані на виставках, так само як і ціла низка керамічних та металевих предметів, а також зворушливі народні ікони на склі, представлені у другому залі.

Вартість вхідного квитка: 20 грн для дорослих, 12 грн для студентів, 5 грн для школірів та пенсіонерів

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: