“Ранок”: незвичний симбіоз скульптури та пейзажного живопису

У київській галереї “Синій вечір” відкрилась виставка “Ранок”. Вона поєднала в одному експозиційному просторі пейзажний живопис українського класика Олекси Захарчука та твори одного з найталановитіших сучасних українських скульпторів Олександра Дяченка.

18582052_1308776392523869_4314018934233274811_n

Концепцію виставки пояснює її куратор – мистецтвознавець Юлія Захарчук: “Ранок дає надію, що все ще попереду, а ранок кожного дня є неповторним. «Ранок. Пам’яті Алли», одна з найкращих картин Олекси Захарчука, посідає центральне місце на виставці.
Скульптура тісно пов’язана з оточуючим середовищем. Що відбувається, коли знайомі скульптурні твори помістити не на пленер, а у новий для них пейзажний контекст?

На відкритті виставки
На відкритті виставки

Олександр Дяченко – творець монументальних форм. Він бачить себе продовжувачем давньої архаїчної скульптури, нащадком невідомих авторів степових «скіфських баб». Лапідарні скульптурні постаті жінок у шамоті – «Жіноча фігура» та «Перевернутий горщик» – ніби зійшли з метафізичних пейзажів Олекси Захарчука. У дивному симбіозі твори обох майстрів спонукають до медитативного споглядання й народження нових смислів…”

Твори митців можна побачити за адресою: галерея “Синій вечір”, вул. Микільсько-Слобідська, 1А.

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: