Керамісти України зберуться на симпозіумі в Нікополі

З 21-го до 28-го червня 2017 року в Нікополі Дніпропетровської області відбудеться керамічний симпозіум “СКІФІЯ. СКІФ ТА Я”. Він завершиться 28-го червня “Вогняною феєрією” – публічним обжигом керамічних скульптур на майданчику біля міського краєзнавчого музею. Крім того, організатори акції приготували насичену програму з дитячих майстер-класів, дня кіно під відкритим небом і джаз-фесту.

1

Перший симпозіум відбувся у Нікополі в 2016 році й складався з 9 учасників. Як зазначають місцеві ЗМІ, тоді “цілих десять днів скульптори з Києва, Мелітополя, Нікополя та Слов’янська на очах у мешканців і гостей міста створювали скульптурний парк. Щоденно відвідувачі скульптурного майданчику, що розташовувався за краєзнавчим музеєм, мали змогу поспілкуватись зі скульпторами та потримати у руках глину”.

2

Перед початком минулорічного симпозіуму для скульпторів була проведена екскурсія скіфськими курганами Нікопольського краю. Під час симпозіуму було створено 13 керамічних скульптур. Тоді найвищу скульптуру виготовили нікопольці В`ячеслав Гуденок і Тетяна Максимчук. Їх творіння заввишки більше двох метрів називається «Берегиня».

3

28-го червня 2016 року відбувся завершальний етап симпозіуму – обжиг скульптор. Для цього на Європейській площі було виготовлено 9 печей. Того ж дня за результатами роботи журі були визначені переможці конкурсу.

3

Сьогодні скульптури, зроблені торік, прикрашають Нікополь, а біля краєзнавчого музею міста почав формуватися справжній скульптурний парк.

Програма симпозіуму цього року:

19398782_1386754418079767_707516701_n

За матеріалами сайтів: http://nikopol-art.com.ua та http://nikopolnews.net

Фото люб`язно надані організаторами симпозіуму.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: