Художники з усієї України привезли до Луцька еротичні картини

Надихаюче, заворожуюче, звабливе і прекрасне, і, разом  з тим, примхливе, егоїстичне і жорстоке. Таке різне і таке подібне за природою кохання презентувала луцька Галерея сучасного мистецтва “Арт-кафедра” у виставковому проекті “Ерос і натхнення…”.

3

Виставка об’єднала  твори 18 художників з різних міст України, з різним досвідом праці, відмінним творчим обличчям, але спільною темою натхнення і творчого пориву.

1

Привітала з відкриттям проекту керуючий партнер галереї Леся Корсак.

“Ці митці, що зібралися сьогодні, то вершина сучасного українського мистецтва. Наша галерея виконує свою функцію – об’єднує Україну і формує колекцію чудових полотен для того, аби передавати їх із покоління в покоління. Ерос ми хотіли презентувати у теплу пору року, коли люди особливо захоплюються цією темою. У кожній людині існує потяг до досконалості, а цей потяг – не лише плотське захоплення, а й духовне віддзеркалення”, – поділилася пані Леся.

9

Про актуальність творчого задуму виставки розповіла мистецтвознавець Зоя Навроцька. На її думку, ця тема правічна, але сьогодні надто експлуатована, від чого нерідко кохання набуває вульгарних рис, відволікає і розчаровує людей.

8

“Нам хотілося зробити виставку творів справді натхненних, розкрити травму між духовним і тілесним коханням, показати, що поряд з Еросом завжди стоїть Танатос, поряд з красою росте щось руйнівне і хаотичне. Тут кожен зможе вибрати і натхнення, і знайти для себе річ, яка еманує, запалює і кличе “, – зазначила пані Зоя.

5

На виставці можна переглянути графічні твори незабутньої, але майже незнаної в Західній Україні Людмили Ястреб (Одеса), малярство Петра Гулина (Львів), експресіоністичні метафори Людмили Лободи (Львів) і вишукано-ліричні образи Валерія Басанця (Одеса). А ще твори Петра Бевзи, Андрія Александровича, Петра Лебединця, Алли Алексєєвої (Київ), Олександра Сердюка, Вадима Петрова (Харків), Віктора Маринюка (Одеса), Наталки Кумановської, Катерини Ганейчук (Луцьк), Павла Ковача (Ужгород), Володимира і Тетяни Бахтових (Миколаїв), Петра Антипа (Горлівка/Київ).

2

Київський мистецтвознавець Олена Живкова зазначила, що маленькі містечка перетворюються у великі тоді, коли там з’являються осередки культури. Адже культура лишається навіть тоді, коли зникають цілі цивілізації.

10

“Вам пощастило, що у місті живуть люди, які створили такий осередок культури. Переконана, що держава не зобов’язана збирати твори мистецтва. Це повинні робити люди, закохані у мистецтво”, – зазначила вона.

6

Виставка триватиме до середини серпня. Вхід вільний за адресою: Галерея сучасного мистецтва України “Арт-кафедра”, Культурно-розважальний центр “Адреналін Сіті”, м. Луцьк, вул. Карбишева, 1.

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: