“Вічне коло” повертається: у Києві вдруге проходить виставка художньої керамічної тарелі

У  столичному керамічному просторі “ЦеГлинаАрт” триває  виставка  “Вічне коло”. Сучасні художні тарелі, миски та декоративні блюда провідних українських керамістів можна подивитися до 23 вересня за адресою: вул. Набережно-Лугова, 2-В.

IMG_9815

Тарілка, миска – найпростіша та найдавніша форма побутової кераміки. Декорована вишуканою орнаментикою або сюжетною сценою, утилітарна річ підносилася в ранг унікального мистецького виробу зі своїм культурологічним посилом, що з плином часу лише обростав нашаруваннями смислів.

IMG_4016

“Минулого року, у жовтні 2016, ми організували першу виставку з циклу «Вічне коло» разом з Оленою Корусь, представили як сучасну експозицію, так і продукцію Львівської кераміко-скульптурної фабрики, де було виготовлено багато керамічних блюд та пластів, які нерідко вражають безпосередністю зображення і винахідливістю композиції. Провели лекції і зустрічі з митцями”, – Олеся Дворак-Галік.

IMG_3777

Виробництво мистецьких тарілок та декоративних блюд було серед пріоритетних напрямів діяльності відомих світових брендів тонкої кераміки: “Вing & Grøndahl” та “Royal Copenhagen” (Данія), “Wedgwood” (Англія), “Rosenthal” (Німеччина). З-поміж українських виробників унікальна традиція склалася в останній третині ХХ століття на Львівській кераміко-скульптурній фабриці.

P70829-093324

Учасники проекту: Володимир Хижинський  (Луцьк), Олеся Дворак-Галік (Київ), Гія  та Ірина Міміношвілі ( Київ), Леонід Нагірняк (Київ), Олександра Лебедкіна та Євген Сердюк (Київ), Юлія Жарікова (Київ), Олена Савельєва (Київ), Аліса бараннік (Запоріжжя), Юрій Олійник (Київ), Тетяна Зайцева (Київ), Ірина Ющенко (Київ), Марія Поляруш (Київ), Аліна Симкович (Львів), Ольга Мішина (Дніпро), Анастасія Томашевська (Київ).

Організатор проекту – Олеся Дворак-Галік

lekcia-22-09-(fb)

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: