Музей сучасного мистецтва України запрошує на нову виставку з проекту “Сімейні цінності – Родинні зв’язки”

16 листопада о 18.00 Музей сучасного мистецтва України презентує митців роду Красних – Ольхових з виставкою “Родина. Майстерність. Традиція”. Проект музею “Сімейні цінності – Родинні зв’язки” в котрий раз демонструє потужну силу родини з її  різними долями, характерами, можливостями, але з однаковою наполегливістю, працездатністю й  майстерністю.

Красний. Парк восени. 1954. П., акв. 34х53 см
Красний. Парк восени. 1954. П., акв. 34 х 53 см

Засновники РОДИНИ – Іван Миколайович Красний (1917 –1990) і Слава Наумівна Лівшиць (1915 – 1995). Все почалось з доленосної зустрічі у Самарканді, де під час евакуації, молоді люди покохали один одного. Іван Красний у 1942 р. працював на відновленні «Гур-Еміру» – шедевру ісламської архітектури Середньовічного Сходу, де вперше освідчився Славі у коханні. У цей же час він на відмінно захистив дипломний проект «Самаркандський цирк» та захопився аквареллю. Ця ніжна та філігранна техніка  була співзвучна настрою закоханого художника, і своє захоплення він проніс крізь усе життя. Слава Лівшиць у Самарканді створила одну із найкращих серій своїх робіт, це кохання надихало і надавало особливості її творчості.

Лівшиць. Старий Самарканд. 1943. П.,о. 25 х 30 см
Лівшиць. Старий Самарканд. 1943. П., о. 25 х 30 см

МАЙСТЕРНІСТЬ здобута у навчальних закладах далі шліфувалася, збагачувалась й втілювалася у неймовірні полотна творців: Івана Миколайовича – ліричного співака природи й поета акварелі та Слави Наумівни – майстрині, яка заворожує різноманітністю й багатством колірної палітри.

ТРАДИЦІЮ батьків продовжено у дітях – Тетяні Красній, зяті Олександрі Ольхові і онуці Марині Ольховій.

Т. Красна. Севастополь. Арт-бухта. 2005
Т. Красна. Севастополь. Арт-бухта. 2005

Тетяна Красна увібрала в себе все краще від батьків і трансформувала в своє власне бачення світу. Вона відкрита та гармонійна, твори її несуть у собі  заряд позитиву, любові і краси.

Олександр Ольхов малювати почав у 4 роки, перемальовуючи картини, які знаходив у книжках. Ця природна обдарованість, неабиякий хист, гарні педагоги, неймовірна захопленість мистецтвом, пошук себе й свого місця у житті дали неабиякий результат – зараз це Маестро, роботи якого не залишають байдужими глядачів.

Марина Ольхова закохана у акварель. Шляхетне, вишукане, тонке мистецтво акварелі в неї у крові.

Ольхов. Перший сніг на Андріївському узвозі
Ольхов. Перший сніг на Андріївському узвозі

Цей чудовий вечір проходитимете під звуки сучасної академічної музики з творів Арнольда Шенберга – Австрія (США), П’єра Булеза – Франція, Карлхайнца Штокхаузена – Німеччина, Сергія Зажитько – Україна, Вільяма Болкіаха – США, Павла Колпакова – Україна.

Під час проведення заходу можна буде насолодитися музикальним вітанням від виконавців: Анастасії Товстоног – piano, Варвари Турти – piano, Артема Шестовського – bass clarinet, Миколи Чикаренка – piano. Крім того, буде презентований каталог Івана Красного, який присвячено 100- річчю художника та ювілею 100-річчя Національної академії мистецтв, в якій митець викладав майже півсторіччя.

Ольхова. Букет з соняхами. 2017. П., о. 50 х 70 см
Ольхова. Букет з соняхами. 2017. П., о. 50 х 70 см

Виставка триватиме з 16 листопада по 17 грудня 2017 р.

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка. Вхід вільний

 Координатор проекту – Онищенко Тетяна

Адреса Музею: вул. Кирилівська, 41, Київ

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: