Нові світові музеї, які варто відвідати в 2018 році

Серед найбільш цікавих відкриттів – Лувр Абу-Дабі, ОАЕ, Музей сучасного мистецтва Цайц в Африці та Музей Яой Кусами в Токіо.

1512409223604

07louvre7-superJumbo

06LOURVE5-superJumbo

Лувр, Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати

По довгім, десятилітнім чеканні, у листопаді 2017 року нарешті відкрито Лувр Абу-Дабі, створений у партнерстві з паризьким Лувром. Побудований на острові Саадіят, він вміщує 23 галереї з більш ніж 300 творами, наданими для тимчасової виставки Лувром та іншими французькими музеями. Втім Лувр Абу-Дабі володіє більш ніж 600 творами з власної, доволі еклектичної колекції. В експозиції музею представлені артефакти від старожитностей (єгипетський саркофаг 10-го століття) до сучасності («Фонтан світла» Ай Вейвея). Перша виставка музею відкрилась 21 грудня 2017 року. Вона досліджує ранню історію Лувру й демонструє роботи Моне, Матісса та да Вінчі.

776_4_HR_ZeitzMOCAA_HeatherwickStudio_Credit_Iwan_Baan_Atrium

776_3_HR_ZeitzMOCAA_HeatherwickStudio_Credit_Iwan_Baan_View_of_Zeitz_MOCAA_in_Silo_Square

776_8__HR_ZeitzMOCAA_HeatherwickStudio_Credit_Iwan_Baan_Interstital_tube_space

Музей сучасного мистецтва Цайц, Південна Африка

Музей сучасного мистецтва Цайц (Zeitz MOCAA) в Кейптауні – це ще один з найобговорюваних музеїв в художньому світі та за його межами. Відкритий у вересні 2017 року, він став найбільшим у світі музеєм сучасного африканського мистецтва, зокрема й африканської діаспори. Його фішкою є незвичне розташування – у колишньому зерновому силосі, – що само собою надає драматичний елемент дизайну. Витягнуті отвори атріуму – це насправді збільшені до гігантських розмірів зерна. Для відвідувачів відкриті понад 100 галерей на дев’яти поверхах музею. Велика кількість творів 21 століття походить з приватної колекції німецького підприємця Йохана Цайца, на честь якого музей й отримав свою назву.

1512409276978

3024

5760

Музей Яой Кусами, Японія

Яой Кусама – легендарна авангардна мисткиня, відома своїми авторськими візерунками в горошок, скульптурами гарбузів та запаморочливими дзеркальними інсталяціями. Її найближча гастрольна виставка “Дзеркала нескінченності”, – мабуть, найзатребуваніша останнім часом. Протягом січня 2018 року вона триватиме в Лос-Анджелесі, а потім відкриється в Торонто і Клівленді. Але найвагомішою подією для тих, хто симпатизує творчості мисткині, є нещодавно відкритий Музей Яой Кусами в Токіо. Насправді, його існування зберігалося в секреті до квітня минулого року. У музеї ви знайдете п’ять поверхів, сповнених її яскравих повторюваних картин, читальню та сувенірну крамницю. Остання робота Яой Кусами, золота з рожевим скульптура в горошок, розташована на даху будівлі. І певна річ, ви потрапите до кімнати нескінченності, щедрої на – ну, ви вже здогадались, – гарбузи…

1512409224331

1494501249recruitment

2-va-dundee

Музей дизайну V&A в Данді, Шотландія

Музей дизайну V&A в Данді, перший музей дизайну в Шотландії, відкриється в 2018 році, й стане першим музеєм Вікторії та Альберта після Лондона. Його колекція, надана лондонським музеєм Вікторії та Альберта та іншими шотландськими музеями, охоплює близько 300 творів, починаючи з 15-го століття, й до сьогодні. Діапазон колекції варіюється від подіумної моди, зокрема Харріса Твіда, до металевих виробів компанії Керрон. Щоб уникнути плутанини, зали будуть організовані за тематичним принципом. Проект нового музею розробив визнаний архітектор Кенго Кума, який відповідає й за майбутній олімпійський стадіон 2020 у Токіо.

remai-modern-saskatoon-saskatchewan-kpmb-gallery-museum-canada_dezeen_hero-a-852x479

1512409223576

remai-modern-saskatoon-saskatchewan-kpmb-gallery-museum-canada_dezeen_2364_col_1-1704x1136

Ремай Модерн (Remai Modern), Канада

Канадський Саскатун – невеличке містечко в центрі країни, яке туристи часто просто оминають, –  тепер може похвалитися ще однією підставою для відвідування: абсолютно новим, світового класу, музеєм модерного та сучасного мистецтва. Розташована на чотирьох поверхах загальною площею 130 000 квадратних метрів колекція Ремай Модерн включає близько 8000 творів, серед яких зустрічаються роботи таких провідних митців як Роберт Раушенберг. Велика кількість ліногравюр Пабло Пікассо з музейної колекції представлена в експозиції поточної виставки. Крім того, у музеї можна подивитися на твори видатних художників Саскачевану та корінних народів. В інфраструктурі Ремай Модерн передбачені вишуканий ресторан, театр на 150 місць й сувенірна крамниця.

За матеріалами сайту: http://www.travelchannel.com

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: