Арт-проект “ДЕ:ФОРМА”: нові виміри абстрактної скульптури в дереві

4 квітня 2018 о 15.00 у галереї Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) відбудеться відкриття арт-проекту “ДЕ:ФОРМА”, що репрезентує творчий доробок двох молодих художників Назара Симотюка та Андрія Савчука, які активно працюють у напрямку абстрактної дерев’яної пластики. Проект покликаний розширити сучасне уявлення про абстрактну пластику в дереві, позбавити її традиційної канонізації та показати кардинально оновлений формат.

Назар Симотюк. 2017
Назар Симотюк. 2017
Назар Симотюк. Із серії "Враження". 2017
Назар Симотюк. Із серії “Враження”. 2017

У своїх творах обидва мистці акцентують на природних якостях дерева як традиційного художнього матеріалу, розкриваючи глядачеві його нові візуально-естетичні та пластичні можливості. Автори апелюють до асоціацій та деформованих природних мотивів. Ключовим концептом представлених робіт є визначення змісту та нескінченний інтуїтивний пошук форми для його вираження. Як зазначають самі художники: “У такий спосіб ми намагаємось мінімізувати втручання свідомого людського розуму у процес формування пластики”.

Андрій Савчук. Матерія. 2017
Андрій Савчук. Матерія. 2017

Молоді художники Назар Симотюк та Андрій Савчук є студентами 6 курсу кафедри художнього дерева ЛНАМ. Обидва активно працюють у сфері живопису, дизайну та дерев’яної пластики, учасники численних всеукраїнських пленерів, колективних виставок в Україні та за кордоном. Серед них: “Осінній салон” (Львів), “THE WOOD” (Львів), “Forma” (Львів), “Roots project” (Берлін) та ін.

Андрій Савчук. Симетрична пластика із серії "Деформи". 2017
Андрій Савчук. Симетрична пластика із серії “Деформи”. 2017

Кожному з них вже вдалось виробити власний мистецький почерк та індивідуальну манеру. Ця виставка є своєрідним персональним дебютом двох молодих художників як непересічних, самодостатніх творчих особистостей, які сміливо заявляють про себе в мистецькому середовищі.

Куратор виставки Марта Іськів.

Андрій Савчук. Симетрична пластика із серії "Деформи". 2017
Андрій Савчук. Симетрична пластика із серії “Деформи”. 2017

Виставка триватиме до 23 квітня за адресою: м. Львів, вул. Кубійовича, 35б (подвір’я лабораторного корпусу)

Години роботи галереї ЛНАМ:  понеділок – п’ятниця,  10:00 – 17:00

Контакти: info@lnam.edu.ua, тел.: (032) 253 35 12, 098 322 4513

Офіційний сайт: http://lnam.edu.ua

Офіційні сторінки у Фейсбук: https://www.facebook.com/galleryLNAM/  https://www.facebook.com/lvivartacademy/

Назар Симотюк. Із серії "Враження". 2018
Назар Симотюк. Із серії “Враження”. 2018
коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: