У Києві вшосте відкриється фестиваль сучасної художньої кераміки “ЦеГлина 2018”

21 травня о 19.00 у столичному керамічному арт-просторі “ЦеГлинаАрт” (вул. Набережно-Лугова, 2-В) відбудеться відкриття щорічного фестивалю сучасної художньої кераміки “ЦеГлина 2018”. Проект проходитиме у рамках Kyiv Art Week і триватиме до 2 червня 2018 року.

Володимир Хижинський. Рівновага
Володимир Хижинський. Рівновага

Головна мета проекту – розвиток професійної кераміки в Україні. Ідея проведення фестивалю належить Олесі Дворак-Галік. Фестиваль сучасної художньої кераміки проходить шостий  рік поспіль. Концепція фестивалю сучасної кераміки “ЦеГлина 2018” – “Трансформації”.

Наше життя є надзвичайно динамічним і мінливим. Ми живемо в добу великих змін та винаходів. Іноді ці зміни мають великомасштабний характер, іноді стосуються лише окремої людини. Мистецтво завжди було своєрідним індикатором, який відображає і фіксує зміни в суспільстві. Показовим є також ставлення суспільства до мистецтва.

Олеся Дворак-Галік. Безкінечні в безкінечному
Олеся Дворак-Галік. Безкінечні в безкінечному

Дедалі частіше глядач стає не просто стороннім спостерігачем, а співавтором мистецького твору. Така активна позиція глядача спонукає художника до створення інтерактивних творів, що можуть трансформуватися у часі і просторі та набувати нового змісту.

Керамічні об’єкти вже давно втратили своє утилітарне призначення і стають частиною інсталяцій та перфомансів. У дизайні є термін “образні і морфологічні трансформації”, який означає процес змін, перетворення однієї форми в іншу, що володіє новими змістом, характеристиками та функцією. Основна ідея робіт-трансформерів, незалежно від їхньої тематики, полягає в можливості різноманітного укладу елементів.

Олександр Мірошниченко. Head І
Олександр Мірошниченко. Head І

Гості фестивалю  побачать роботи провідних українських керамістів і студентів професійних учбових закладів, серед них: Бережненко Марта, Вахняк Маріанна, Войтович Юрій, Гібаленко Світлана, Друль Ганна, Дворак-Галік Олеся, Жарікова Юлія, Ісупова Неллі, Ільїнський Андрій, Корн Беата, Кузьменко Марія, Колиняк Софія-Юстина, Леонтьєв Станіслав та Стасенко Ганна, Лебедкіна Олександра, Міміношвілі Гія, Мірошниченко Олександр, Мусатов Юрій, Пильник Ольга, Попова Ната, Портнова Єлизавета, Павлишин-Святун Тетяна, Присяжнюк Артем, Суховолець Марія, Симкович Аліна, Хижинський Володимир.

Гія Міміношвілі. Перемога
Гія Міміношвілі. Перемога

Незмінним завданням проекту  є демонстрація сучасного розвитку української художньої кераміки, формування інтересу до керамічного мистецтва, популяризація творчості  художників, налагодження співпраці між керамістами, дизайнерами, галеристами, архітекторами та колекціонерами. Галерея є  дружньою до всіх людей, яких цікавить сучасне керамічне мистецтво.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: