Обличчя сьогодення… Lera Litvinova Gallery представить виставку сучасного портрету

1 листопада о 19.00 Lera Litvinova Gallery відкриває новий арт-проект “Портрет” в обіймах Єврейського общинного центру “Халом” за адресою вул. Казимира Малевича, 86 (о). Сучасний арт-простір, що відомий знаковими проектами як в Україні, так і у Німеччині, Бельгії, США та ін., представить портрети, виконані українськими митцями, які вже визнані в Україні та закордоном.

Юрій Шаповал. Білл Гейтс. 2018
Юрій Шаповал. Білл Гейтс. 2018

Виставка “Портрет” показує глядачам портретний жанр у сучасному вимірі. Споглядання портретів – це можливість для глядача дивитись не тільки на образ, а й крізь нього. Це не просто відображення зовнішніх характеристик, а й ідейно-художня інтерпретація емоцій та внутрішнього світу зображуваної людини.

Леонора Янко, куратор проекту, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery зазначає: “Портрет приваблює глядачів своєю складністю як у технічному, так і у смисловому плані. Він завжди особливо цікавий і для митця, і для аудиторії, адже  вимагає від художника неабиякої майстерності, тонкого психологічного сприйняття і вміння не тільки «читати» людину, а й робити властиві їй невидимі речі помітними на полотні”.

Юрій Шаповал. Марк. 2018
Юрій Шаповал. Марк. 2018

Портрет є одним із найважчих напрямків живопису, адже митець повинен передати не тільки характерні ознаки зовнішності, а й емоції, почуття, внутрішній стан і настрій людини, яку зображує. Художник є оповідачем, який має на меті розкрити образ особистості, врівноваживши зовнішні риси психологічними особливостями та додаючи певної суб’єктивності.

Серед авторів, роботи яких надані в експозицію: визнаний не тільки в Україні, а й вельми відомий у США Олег Радван, Ігор Губський, роботи якого знаходяться у музеях України, в Третьяковській галереї та приватних колекціях, Олексій Кулаков, чиї роботи доповнюють колекції музеїв України та Європи, Юрій Шаповал, полотна якого вже є в приватних колекціях як в Україні, так і закордоном, Тетяна Шимко, Сергій Піскунов та інші відомі і молоді автори.

Ігор Губський. Леонора. 2005
Ігор Губський. Леонора. 2005

“Мистецтво відкриває нові грані буденного. Дивовижно, як просте полотно може передати цілу гаму емоцій і почуттів. Портрет – це своєрідна розповідь про людину, її життя, професію, походження, досвід. Це її історія, яку митець розказує так, як бачить у власній свідомості” – зазначає директор Єврейського общинного центру “Халом” Анна Бондар.

Для представників ЗМІ зустріч з митцями та куратором почнеться о 17.00.

Адреса: м. Київ, вул. К.Малевича, 86о.

Вхід на виставку вільний.

www.llitvinova.com

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: