У столиці розпочався прийом заявок на конкурс молодих митців

Національний музей “Київська картинна галерея” спільно з Громадською Організацією  ARTIVIST та U:CURATORS оголошує прийом заявок на конкурс молодих митців, що працюють у галузі сучасного мистецтва.

objects 1

OBJECTS CONTEMPORARY ART PRIZE – конкурс, що має на меті сприяння розвитку нової генерації українських митців, надання їм інституційної та фінансової підтримки. Це унікальна можливість для молодих талановитих художників, які прагнуть заявити про себе та отримати можливість показати свої роботи українській та європейській публіці.

Світові тенденції до створення колаборацій у сучасному мистецтві часто спрямовані на вирішення конфлікту між поглядами “старої школи” та викликами і пошуками, які властиві творчості молодих митців. Нерідко арт-події проходять на несподіваних локаціях, які на перший погляд видаються придатними лише для класичних експозицій. Тож, у протидії та незручності народжується справжнє молоде мистецтво – свіже, багатослівне, рефлексійне. Так, переможець конкурсу отримає можливість зробити персональну виставку в Мистецькому центрі “Шоколадний будинок”.

Центральною фігурою, що з’являється в айдентиці OBJECTS, є дівчина. У результаті свого переродження вона стає символом проекту — новим обличчям мистецтва. Це цілком реальна особистість, яка виходить за кордони, має нові власні погляди та потік ідей, які можна порівняти з хвилями фарб.

Особливістю цьогорічної премії стане незаангажований та лояльний підхід до відбору претендентів – проекти авторів будуть розглядатися та оцінюватися незалежно від факту наявності в них профільної художньої освіти. Завдяки цьому стане можливим перетин поглядів “старої школи” та “свіжої крові” в культурно-мистецькому розрізі.

objects 3

Оцінювати роботи та визначати переможців буде спеціальне журі, до складу якого входять провідні українські художники, мистецтвознавці, архітектори та видавці:

  • Юрій Вакуленко, Генеральний директор Національного музею “Київська картинна галерея”, (голова журі);
  • Віктор Сидоренко, Директор Інституту проблем сучасного мистецтва АМУ;
  • Тетяна Костенко, Перший заступник Директора музейно-виставкового центру “Музей історії міста Києва”;
  • Назар Білик, скульптор;
  • Костянтин Кожемяка, власник і засновник видавництва “ArtHuss”;
  • Сергій Махно, засновник і керівник архітектурної майстерні Сергія Махно;
  • Вячеслав Балбек, архітектор, співзасновник майстерні “2В Group”;
  • Анна Вовк, співзасновник КАМА (Kyiv Academy of Media Arts).

Призовий фонд конкурсу складає 60 000  грн. Кошти будуть розподілені між призерами наступним чином:

  • I місце: 30 000 грн;
  • II місце: 20 000 грн;
  • III місце: 10 000 грн.

Роботи 15 фіналістів будуть відібрані та представлені на груповій виставці в Мистецькому центрі “Шоколадний будинок” (м. Київ). Переможці та призери конкурсу будуть оголошені в день відкриття виставки, 16 березня 2019 року.

Переможець конкурсу представить персональну виставку в Мистецькому центрі “Шоколадний будинок”. Окрім цього, U:CURATORS укладе договір про співпрацю з п’ятьма окремо обраними учасниками. Партнери з Німеччини оберуть митця для проведення його виставки в Берлiнi та подальшоï спiвпрацi.

Процес проведення премії буде відкритим і прозорим – кожен бажаючий зможе ознайомитись із роботами претендентів на офіційному сайті премії.

ПОДАННЯ ЗАЯВОК

Подати заявку на участь в конкурсі молодих художників України OBJECTS CONTEMPORARY ART PRIZE можна на сайті: https://www.prizeobjects.com.ua/

Вимоги до претендентів та подання робіт:

  • брати участь у конкурсі можуть громадяни України у віці 18-35 років, які працюють в галузі живопису, графіки та скульптури. Прийом заявок триватиме з 01 лютого 2019 року до 05 березня 2019 року.
  • художник може обрати довільну тему та техніку виконання. Твори мистецтва не мають містити політичних лозунгів, символіки політичних партій, насильства та сексуального змісту. Розмір роботи не має перевищувати наступні параметри: 2м х 2м х 2м (ширина, довжина, висота).

OBJECTS CONTEMPORARY ART PRIZE 2019:

Прийом заявок:

1 лютого 2019 – 05 березня 2019

Виставка фіналістів:

16 березня 2019 – 23 березня 2019

Мистецький центр «Шоколадний будинок», Київ

Виставка переможця:

24 березня 2019 – 02 квітня 2019

Мистецький центр «Шоколадний будинок», Київ

Контактні дані:

https://www.prizeobjects.com.ua/

prizeobjectsteam@gmail.com

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: