Скульптурний проект “Реформуючи простір”: зміна орієнтирів

Із 13 квітня у київській галереї M17 Contemporary Art Center стартує скульптурний проект “Реформуючи простір”. У його рамках будуть представлені роботи відомих українських художників Назара Білика, Олексія Золотарьова, Сергія Петлюка та зірки світової скульптури Жауме Пленcи. Роботи Жауме представлені в усьому світі: у Центрі Помпіду в Парижі, галереї Tate у Ліверпулі, музеї сучасного мистецтва у Нью-Йорку та інших.

54277799_2267657773291806_1853414719075909632_n
Проект “Реформуючи простір” має на меті за допомогою сучасного мистецтва скульптури та інсталяції показати те, як художники бачать реформи у просторі, що їх оточує. Митці досліджують те, як впливають політичні, геополітичні, культурні, соціальні зміни на територію міст, метафізичний і особистісний простір, що знаходиться у відносинах між людиною та природою, людиною та всесвітом.

Виставку доповнюватимуть лекції, майстер-класи на теми скульптури та міського простору, також спеціальна подія — скульптурний форум. У межах форуму відбудуться зустрічі та лекції з провідними світовими експертами у сфері скульптури: представниками Йоркширського скульптурного парку, фонду Маріо Мерца в Турині та лондонського скульптурного проекту “Скульптура в місті”. Українські художники та відвідувачі заходу зможуть не тільки більше дізнатися про світове мистецтво і побачити твори сучасної скульптури, а й обмінятися досвідом і вплинути на міський простір Києва.

Проект реалізується за підтримки Adamovsky Foundation.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: