Свій творчий доробок презентує родина Міловзорових

16 травня Музей сучасного мистецтва України презентує виставку родини Міловзорових “Династичні хроніки”, яка відбувається у рамках музейного проекту “Семейные ценности – Родинні зв’язки”. Опис подій в хронологічному порядку цієї творчої родини бере початок з Олександра Петровича Міловзорова – відомого українського художника, скульптора, галериста. Ця багатогранна людина дуже прискіпливо ставиться до усього, що робить, а те що робить, робить із величезним задоволенням.

Олександр Міловзоров. Пам`ять
Олександр Міловзоров. Пам`ять

Отже, хроніка (греч. Χρόνος — час):

1938 р. – народження Олександра Міловзорова у м. Києві. Під час війни евакуація на Урал. Після визволення Києва повернення до рідного міста, потім декілька років (до 1948 р.) проживання у Львові і знов Київ, батьківська хата.

1957 р. – закінчення Київського училища прикладного мистецтва. Після училища йде до лав радянської армії і відбуває службу у Дрездені. Майстерність Олександра було помічено, його призначили художником у Дрезденський будинок офіцерів. Вступ до Ленінградського вищого художньо-промислового училища ім. В. Мухіної (зараз Санкт-Петербурзька державна художньо-промислова академія).

Олександр Міловзоров. Іллінська церква в Чернігові. 1969
Олександр Міловзоров. Іллінська церква в Чернігові. 1969

1968 р. – закінчення училища ім. В. Мухіної за спеціальністю скляра. Повернення до Києва у батьківську хату. Праця на комбінаті монументального мистецтва в галузі живопису, графіки, монументально-декоративного мистецтва.

1973 р. – створення освітлювальної арматури для консульства Болгарії, Палацу урочистих подій, Будинку-музею Тараса Шевченка в Києві.

Олександр Міловзоров. Моя Шевченкіана
Олександр Міловзоров. Моя Шевченкіана

1976 р. – оформлення ресторану “Дубки”, створення композиції “Пташиний двір” у Житловому масиві Виноградар, оформлення інтер’єрів Національної філармонії України.

1978 р. – оформлення інтер’єрів Національної дитячої бібліотеки в Києві, створення керамічних композицій “Проби ґрунту з планети Земля”.

Олександр Міловзоров. В`язаний куб. Глина
Олександр Міловзоров. В`язаний куб. Глина

1980 р.  – оформлення станції метро “Тараса Шевченка”.

1982 р.  – оформлення станції метро “Республіканський стадіон”, нині “Олімпійська”.

1987 р. – заснування галереї “Триптих”.

1996 р. – відкриття “Галереї-36” на базі власної майстерні на Андріївському узвозі.

Олександр Міловзоров. Пізні записи
Олександр Міловзоров. Пізні записи

За весь час творчої діяльності майстер брав участь у численних персональних і групових виставках в Україні і за її межами. Твори О. Міловзорова зберігаються у художніх музеях України та за кордоном, в приватних колекціях.

Оксана Міловзорова. Finestra 8
Оксана Міловзорова. Finestra 8

Старша донька Олександра Міловзорова – Оксана Олександрівна Міловзорова – український художник,  кераміст, яка зараз живе і працює в Італії.

1963 р. – народження Оксани в Ленінграді.

1968 р. – переїзд до Києва.

1981 р. – закінчення Республіканської художньої школи ім. Т. Г. Шевченка у Києві. Після закінчення школи Оксана вступає до Ленінградського вищого художньо-промислового училища ім. В. Мухіної.

1987 р. – закінчення училища. Повернення до Києва.

Оксана Міловзорова. Finestra 5
Оксана Міловзорова. Finestra 5

2008 р. – закінчення вiддiлення декоративного мистецтва  L’Accademia di Belle Arti di Urbino (PU) Italia. Член Associazione Muri d’Autore, Italia.

З 1985 р. – постійна участь у численних групових виставках, симпозiумах і мистецьких заходах в Українi, Росiї, Латвiї, Угорщинi, Італії та інших країнах Європи.

З 1991 до 2019 рр. – персональні виставки в Україні, Росії, Італії. Твори мисткині знаходяться у музеях України та Історичному музеї міста Цесіс у Латвії.

Папороть. Метал, ковка
Папороть. Метал, ковка

Олександра Олександрівна Шехірєвамолодий художник-пошуковець. Ця молода і сильна жінка йде своїм особистим творчим шляхом. Вона зараз вивчає техніку гравюри на картоні в улюбленому стилі мінімалізму.

1992 р. – народження Олександри в Києві. Навчання в школі, різні юнацькі захоплення. Вступ до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Участь у студентських виставках.

2016 р. – закінчення НАОМА з дипломом архітектора. Вступає до аспірантури, але згодом залишає її. Виграла архітектурний конкурс ім. Плеханова.

2017 р. – стажування в українській літній школі SSAA.

2018 р. – стажування в Цюаньчжоуському інституті інформаційного інжинірингу (Китай). Була волонтером-архітектором на дитячому фестивалі “ArchiKids”. Проводила лекції для дітей про історію моди, стилістику, моделювання костюму, а також воркшопи зі створення капсульних колекцій.

Виставка "«Династичні хроніки». Олександр Міловзоров, Оксана Міловзорова, Олександра Шехірєва

Відкриття виставки відбудеться 16 травня 2019 року о 18.00.

Виставка триватиме з 16 травня по 16 червня 2019 р.        

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка. Вхід вільний.

Адреса Музею:  вул. Кирилівська, 41, м. Київ

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: