“3D. Sculpture Vector”. Виставка лауреатів Всеукраїнської трієнале скульптури 2020

29 вересня 2020 року відбудеться зустріч зі скульпторами-лауреатами цьогорічної Всеукраїнської трієнале скульптури з нагоди відкриття другої виставки “3D. Sculpture Vector”. Початок події – о 17.00 у внутрішньому дворику Мистецького центру «Шоколадний будинок».

ФБ

Творчість кожного з 10  цьогорічних учасників-лауреатів добре відома в Україні та за її межами й, поєднуючи авторське бачення та традиції професійної школи, репрезентує багатовекторність розуміння сучасної української пластики.

 Метою “3D. Sculpture Vector” є окреслення актуального всеукраїнського зрізу скульптурного простору та унаочнення особливостей його розвитку.

Проведення виставки такого формату було ініційоване 2017 року Національним музеєм “Київська картинна галерея” у рамках розвитку Музею скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва, започаткованого 2016 року. Цієї осені вона проходитиме вдруге, концентровано демонструючи творчі досягнення тих авторів, що визначають різноманітні вектори розуміння сучасної української скульптури. Це – фігуративні та формальні твори, що демонструють розмаїття пластичних інспірацій та акумулюють звернення до модерністської парадигми, постмодерністського полістилізму та принципів класичного формотворення.

Симптоматично, що учасники виставки належать й до різних художніх шкіл (київська, львівська, харківська), традиції яких певною мірою вплинули на творчі пошуки кожного з мистців.

У трьох залах першого поверху та вперше задіяному екстер’єрному просторі Мистецького центру глядачі побачать твори Костянтина Синицького, Єгора Зігури, Олександра Михайлицького, Василя Корчового, Миколи Перепелиці, Ігоря Гречаника, Крістіни Рідзель, Олексія Золотарьова (усі – Київ), а також Володимира Кочмаря, Саїда Ахмаді (Харків) та Олега Капустяка (Львів). Більшість з учасників – скульптори, чиї імена вже вписані в історію сучасного українського мистецтва.

Кураторки: Марина Стрельцова, Ольга Собкович

Виставка проходитиме з 30 вересня по 1 листопада 2020 року в Мистецькому центрі «Шоколадний будинок», філії Національного музею «Київська картинна галерея».

Місце проведення: Мистецький центр «Шоколадний будинок»: вул. Шовковична, 17/2;

(044) 253 05 21

@prostirmystetstva

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: