У Gallery83 триває арт-проєкт Марини Бородулі «Body Poetry»

Протягом останнього тижня вересня в Gallery83 презентують арт-проєкт молодої української художниці Марини Бородулі «Body Poetry». Експозиція виставки складається з живописних робіт, відео та фото з бекстейджу створення проєкту. Протягом останнього року художниця була занурена в творче мистецьке дослідження, пов’язане з вивченням поетики людського тіла. Дуальність, суперечливість, внутрішній конфлікт – невід’ємна частина сценічного і, як наслідок, повсякденного життя артиста, якому доводиться приміряти на себе різні ролі, емоції та стани чи не щодня.

fb_event тАФ

Фокус проєкту зосереджено на героях, артистах балету, на їхніх емоційних станах і відчуттях. Бажання художниці передати складність душевних переживань, різноманітність їх внутрішнього світу змушує звернутися до такої самостійної форми художнього зображення, як портрет. Де одномоментний художній образ – це безперервний рух, і навіть нерухомість неминуче таїть в собі прихований рух, внутрішню силу, відчутну енергію. Фізичне тіло танцівника захоплює та пробуджує інтерес, проте, не як фізична форма і оболонка, а як джерело сили, пластики, грації, можливостей та потенціалу. Зовнішня форма та краса відходять на другий план і втрачають свою силу, перетворюючись лише на доповнення, коли на перший план виходить внутрішня енергетика, харизма, характер.

DSC_1442csss
Марина Бородуля, художниця:

«BodyPoetry – це про мою пристрасть, захоплення, любов, враження. Це про моє ставлення до людей, наділених талантом, енергією, волею, вмінням бути безжалісним до себе. Результатом багатолітньої, болісної праці яких, є найпрекрасніше з мистецтв – танець. Намір осягнути світ танцю, спроба проникнути у внутрішній світ танцівника, доторкнутись до витоків і таїнств його творчості завжди не прості. Так само не просто виконати й іншу задачу – засобами одного виду мистецтва розповісти про інший».

DSC_1483ss

Проєкт BodyPoetry – це символічний авторський художній жест, візуальне висловлювання, безсловесна ода та висловлення похвали та захоплення мистецтвом танцю та творчими особистостями, які присвятили себе цьому виду мистецтва. Сенс пошуків не зводиться до демонстрації лише танцювальних можливостей танцівників, але полягає в тому, щоб створити цілісний художній образ. Це, безумовно, симбіоз двох напрямків творчих пошуків митця: дослідження механіки рухів та позатілесних форм емоційного висловлювання.

 DSC_1428s

Дар’я Біленко, куратор проекту:

«Мені імпонують творчі пошуки Марини Бородулі, пов’язані з дослідженням людської тілесності. Неочевидні на перший погляд сенси розкриваються з детальним вивченням робіт, проникненням в їхні емоційні глибини. Я із захопленням спостерігала за процесом підготовки проєкту, ступінню зануреності художниці в процес і методи дослідження питань, якими наповнена виставка. Проєкт спонукає до пробудження у глядача здібності до візуального прочитання сенсів. Це проєкт про можливість і здатність промовляти різними мовами: мовою мистецтва, мовою тіла, мовою емоцій. Усі мови підкорилися у цьому проєкті візуальній мові висловлювання, яку можливо зрозуміти без слів, за допомогою мистецьких творів, картин з проекту BodyPoetry».

Адреса: GALLERY 83. Вул. Тарасівська, 3а

Тривалість виставки: 24.09 – 30.09.2020

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: