Open-call. Пейзаж і натюрморт: нові виміри

До 5-річчя Музею скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва Мистецький центр “Шоколадний будинок” оголошує OPEN-CALL виставкового проєкту “ПЕЙЗАЖ І НАТЮРМОРТ: НОВІ ВИМІРИ” /скульптура, інсталяції, відеодокументація ленд-артівських проєктів/.
19.07.–27.09.2021
 
Виставковий проєкт відбудеться у грудні 2021 року у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок». Окрім творів, відібраних за результатами open-call, до експозиції ввійде композиція «Осінній натюрморт» київського скульптора О. Мацюка (1958–2016) і декілька скульптурних робіт із фондів Національного музею «Київська картинна галерея».
 
Мета проєкту – продемонструвати сучасні підходи митців до таких традиційних жанрів як «пейзаж» і «натюрморт», виявити можливості їхньої репрезентації у тривимірних видах і формах мистецтва, зокрема, у скульптурі, інсталяціях і ленд-артівських практиках, відкрити нові імена та сприяти творчому діалогу митців різних поколінь, різної географії та спеціалізації.
 
Тема проєкту: тяглість і переосмислення сучасними митцями традиційних жанрів «пейзажу» та «натюрморту» у тривимірних видах і формах мистецтва. Нові функції «пейзажу» та «натюрморту» у наш час. Особистісні переживання та суспільні тривоги, пов’язані з актуальними проблемами: екологією, урбаністикою, трансформацією міського та природного середовища в цифрову епоху тощо. Зрештою, споконвічні філософські категорії часу та простору, тлінності та радощів життя теж є предметом для творчих рефлексій авторів.
 
Кураторка проєкту – Марина Стрельцова
Дизайн – Євген Тарасюк
 
У межах виставки заплановано: кураторські екскурсії, лекція «Пейзаж і натюрморт у тривимірному мистецтві», Artist`s talk з митцями.
 
Умови участі в open-call:
  • Від кожного митця приймаються від 1 до 3 робіт у жанрах: «пейзаж» і «натюрморт»;
  • Розглядатимуться: мала та станкова пластика /кругла, рельєф/; кераміка, інсталяції;
  • Митці ленд-арту надсилають відеодокументацію ленд-артівських проєктів /відео тривалістю до 10 хвилин/ та стислу концепцію /1-2 абзаци/;
  • Обмежень щодо використаних матеріалів немає;
  • Учасники мають врахувати прийнятні розміри творів, адже експозиція розташовуватиметься у виставкових залах, а не просто неба;
  • У разі успішного проходження open-call учасники зобов’язуються самостійно доставити відібрані твори до місця проведення виставки – МЦ «Шоколадний будинок» і так само забрати їх після її завершення.
  • Разом із заповненою заявкою учасники надсилають на електронну адресу opencall.shokoladbud@gmail.com
    1–3 світлини пропонованих творів (формат jpg, до 1 Мб, кожна світлина має бути підписана: Ім’я та прізвище митця. Назва твору. Рік. Матеріал / техніка. Розміри). До кожного твору або серії має бути додана стисла концепція (1–2 абзаци). У темі листа слід зазначити свої ім’я та прізвище.
ЗАЯВКИ ПРИЙМАЮТЬСЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ ДО 27.09.2021 (ВКЛЮЧНО):
https://docs.google.com/…/1bCuD8OlQKDBWBFz6cwm3…/edit
 
До розгляду журі, до якого ввійдуть наукові співробітники НМ «Київська картинна галерея» та його філії МЦ «Шоколадний будинок», будуть надані заявки, котрі відповідають зазначеним критеріям. Результати відбору будуть надіслані на пошту всім учасникам і розміщені на сторінках соціальних мереж МЦ «Шоколадний будинок».

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: