Сучасний іконопис Дениса Тимчишина

16 лютого 2022 р. о 16:00 у галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться відкриття персональної виставки випускника кафедри сакрального мистецтва ЛНАМ Дениса Тимчишина. Проєкт «Початок» демонструє пошуки молодим художником нових фактур, колористичних рішень та стилістичних прийомів в царині сучасного іконопису. Авторська манера базується на візантійській школі, що поєднується із сучасними інтерпретаціями сакральних мотивів.

  • Сучасний іконопис Дениса Тимчишина
  • Сучасний іконопис Дениса Тимчишина
  • Сучасний іконопис Дениса Тимчишина


Представлені в експозиції твори – це своєрідна фіксація стану душі митця на різних етапах професійного становлення. Вони вирізняються високими естетичними якостями, непересічною образністю та гармонією композиційних рішень. Роботи наповнені світлом і сильною енергетикою, демонструють глядачеві високу естетичну культуру та нові грані сучасного сакрального мистецтва.

Довідка про автора:
Денис Тимчишин народився 10 лютого 1997 року у м. Тернопіль. 2020 р. здобув ступінь магістра на кафедрі сакрального мистецтва Львівської Національної академії мистецтв. Учасник численних мистецьких проєктів в Україні та за кордоном. Серед них: VIII міжнародний пленер іконопису у м. Новиці (Польща), після якого відбулася колективна виставка у м. Криниця (2017 р.), виставковий проєкт, приурочений до 120-річчя українських студентів-теологів і української громади в м. Інсбруку (Австрія, 2019 р.). У 2021 р. вступив до Національної спілки художників України. Учасник виставкових проєктів Тернопільської обласної організації НСХУ.


Виставка триватиме до 4 березня.

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: