Фотопроєкт «Закарбоване» студентів ЛНАМ, Харкова та Києва

Куратор – Аліна Кіндяк

21 квітня – 4 травня 2022 р.


21 квітня у галереї ЛНАМ відкрився молодіжний арт-проєкт, присвячений подіям війни в Україні. До експозиції увійшли роботи студентів Львівської національної академії мистецтв, а також академій Харкова та Києва, які беруть участь в програмах академічної мобільності.

Це творчі експерименти студентів 4 курсу графічного дизайну ЛНАМ з предмету «Фотографія».

«Коли ви прокидаєтесь вранці, подумайте про те, яка це привілея бути живим, думати, насолоджуватись, кохати…» Марк Аврелій. Це одна із фраз яку отримали студенти графічного дизайну ЛНАМ для роботи над творчими проектами із фотографії. Завдання полягало у тому, що кожен повинен прорефлексувати на актуальні для нашого часу цитати, «крилаті вислови» та виразити свої ідеї у фотографії. Багато хто із студентів обрав для своїх концепцій саме реалії сьогодення.

У комплексі експозиція апелює до складних подій війни в Україні та засобом художньої фотографії демонструватиме важливість творчого самовираження молоді в драматичних обставинах сучасності.

Серед учасників проєкту – студенти Харківської академії дизайну і мистецтв та Київської державної академії дизайну і мистецтв ім. Михайла Бойчука, які були вимушені переселитися до Львова у зв’язку із подіями в Україні. Також участь у виставці взяли студенти ЛНАМ, які перебувають за кордоном та дистанційно виконали свої роботи.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 76 студентів Харківських та Київських ЗВО навчаються у ЛНАМ за програмами академічної мобільності; а понад 200 студентів ЛНАМ, які виїхали закордон були прийняті в найкращі академії Європи.

Виставка буде представлена у галереї ЛНАМ до 4 травня.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 35б (подвір’я ЛНАМ)
Години роботи простору: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 18:00 год.
Контакти: gallery@lnam.edu.ua, тел.: 096 001 0550 , 093-876-67-98
За детальною інформацією звертатись:
gallery@lnam.edu.ua, info@lnam.edu.ua
Галерея ЛНАМ у Facebook:
https://www.facebook.com/galleryLNAM
Галерея ЛНАМ в Instagram @gallery_lnam

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: