Несвідоме чуття. Виставка Дениса Тимчишина

12 червня (неділя) о 15:00 в PM Gallery (Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)) відбудеться відкриття персональної виставки молодого художника Дениса Тимчишина «Несвідоме чуття».

«Несвідоме чуття» – пошуки художником стилістичних абстрактних плям та фактурних поєднань, колористичних рішень та стилістичних прийомів в абстрактному мистецтві. Представлені в експозиції твори – це своєрідна фіксація стану душі митця до початку та в час війни. Роботи наповнені світлом, темрявою, страхом, боротьбою та сильною енергетикою, демонструють глядачеві високу естетичну культуру та нові грані сучасного мистецтва.

24 лютого. Тривога. Війна. Художник поглянув на роботи, що були обперті до стіни й відчув мороз по шкірі. Зрозумів, що й справді передчував війну. Це підтверджують і назви робіт, що були створені за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення: «10 днів до війни», «5 днів до війни», «3 дні до війни».

Частина експонованих робіт передає стан художника до початку війни, інтуїтивні пошуки та несвідоме передчуття небезпеки. Інша частина робіт написана в перші дні війни і демонструє силу волі, жагу до боротьби, міцність, незламність та згуртованість українського народу. Роботи промовляють: «Можна знищити стіни, але не фундамент на якому тримається дух наших воїнів. Дух усієї країни».

Про автора:

Денис Тимчишин народився 1997 року у Тернополі. Освіта: Львівська національна академія мистецтв, кафедра сакрального мистецтва (2014-2020). Автор персональних виставок, учасник колективних проєктів в Україні та закордоном: «VIII міжнародний пленер іконопису у Новиці», Польща; попленерна колективна виставка у Криниці (2017, Польща), виставка авторських ікон та робіт на сакральну тему з нагоди 120-ти років українських студентів-теологів і української громади в Інсбруку (2019, Австрія), виставка «З Різдвом Христовим» (2022, Картинна галерея Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України, Тернопіль), персональна виставка «Початок» (2022, галерея Львівської національної академії мистецтв, Львів) та ін.

Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку до 5 липня!
Вхід вільний.

PM GALLERY

Львів, вул. Коперника 17 (-1 поверх)
pmgallery.com.ua

infopmgallery@gmail.com +380 96 294 5838

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: